Οδηγός για την επιλογή των καλύτερων λεπίδων Παραδοσιακού ξυρίσματος.

Ένα από τα πρώτα βήματα στη διαδικασία του παραδοσιακού ξυρίσματος είναι να επιλέξετε την ξυριστική μηχανή ασφαλείας

Αφού την επιλέξετε, το επόμενο βήμα για τη ρύθμιση του σετ ξυρίσματος είναι να επιλέξετε την λεπίδα διπλής όψης. Οι λεπίδες για παραδοσιακή ξυριστική μηχανή ασφαλείας προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές από όλο τον κόσμο. 

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε λεπίδα ξυρίσματος το σίγουρο είναι ότι θα κάνετε ένα καθαρό ξύρισμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν μικρές διαφορές στο σχεδιασμό και την παραγωγή αυτών των λεπίδων που καθιστούν απαραίτητο ο κάθε παραδοσιακός ξυριστής  να επιλέξει μια συγκεκριμένη μάρκα  που θα του δώσει το καλύτερο δυνατό ξύρισμα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές λεπίδες από κατασκευαστές όπως Merkur, Feather Astra, GilletteDerby και πολλές άλλες.

Όλα αυτά τα brands  έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν είναι πολύ εύκολο να δούμε τη διαφορά οπτικά.  Αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά λεπίδων περιλαμβάνουν αιχμηρότητα, ανθεκτικότητα, τιμή και επιθετικότητα.

Όταν αποφασίζετε λοιπόν να επιλέξετε τις καλύτερες λεπίδες double edge για την προσωπική σας ρουτίνα ξυρίσματος, πρέπει να λάβετε υπόψη καθένα από αυτά τα σημεία.



Αιχμηρότητα

Η αιχμηρότητα είναι σημαντική  μέχρι κάποιο σημείο, στον προσδιορισμό των καλύτερων λεπίδων  για τον εαυτό σας.

Σημαντικό σε μια λεπίδα είναι να είναι ομοιόμορφα κοφτερή και να μην αλλάζει η αιχμηρότητα σε διάφορα σημεία της.

Ενώ οι  περισσότερες  λεπίδες ξυρίσματος  είναι βασικά κοφτερές, μερικές  τείνουν να είναι πιο έντονες από άλλες και επομένως είτε είναι κατάλληλες είτε ακατάλληλες για μερικούς ανθρώπους.

Για παράδειγμα, οι εξαιρετικά αιχμηρές λεπίδες συνήθως δεν είναι κατάλληλες για αρχάριους ξυριστές  με ευαίσθητο δέρμα, ή για αυτούς που δεν έχουν βελτιώσει ακόμα την  τεχνική  τους.



Αντοχή


Ορισμένες λεπίδες ξυρίσματος μπορεί να διαρκέσουν μόνο 2 έως 3 ξυρίσματα, ενώ άλλες μπορούν να διαρκέσουν για πολλά περισσότερα.

Υπήρχαν λεπίδες  που μπορούσαν να βγάλουν πάνω απο  40 ξυρίσματα.  Ναι καλά το διαβάσατε.  Ένα κράμα μετάλλου καλής ποιότητας  θα δώσει πολλά ξυρίσματα αλλά οι τύποι αυτών τον λεπίδων έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και είναι συλλεκτικοί σαν το Personna  74 αλλά και άλλα πολλά.

Επομένως, η ανθεκτικότητα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας  για την επιλογή των καλύτερων λεπίδων διπλής όψης  για τη σύνθεση του σετ ξυρίσματος σας.

Όσο πιο ανθεκτική είναι μια λεπίδα, τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος ανά ξύρισμα. Για να διατηρήσετε τις λεπίδες σας θα πρέπει να τις ξεπλένετε με κρύο νερό  να τις στεγνώνετε και να τις διπλώνετε και πάλι στο χαρτάκι τους  και να τις φυλάτε στο κουτι τους.



Επιθετικότητα


Η επιθετικότητα των λεπίδων ξυρίσματος  σχετίζονται  και με  την  ξυριστική μηχανή ασφαλείας σας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιθετικότητα περιλαμβάνουν  το πόσο εκτίθεται η λεπίδα, τη γωνία κοπής της λεπίδας  ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού της μηχανής και το μέγεθος του κενού της λεπίδας.

Όταν αποφασίζετε λοιπόν πια λεπίδα σας ταιριάζει περισσότερο θα πρέπει να λάβετε υπόψη το σχεδιασμό της μηχανής ασφαλείας σας, επειδή η χρήση μιας πολύ κοφτερής λεπίδας με επιθετική ξυριστική μηχανή είναι σίγουρο ότι θα παράγει πολλά κοψίματα.

Από την άλλη μια ήπια ξυριστική μηχανή ασφαλείας με ένα συνδυασμό  “επιθετικών ξυραφιών’” μπορούν να δώσουν ένα γλυκό ξύρισμα αναλόγως  πάντα την πυκνότητα των γενιών σας και την συχνότητα των ξυρισμάτων που κάνετε μέσα στην εβδομάδα.



Eπικάλυψη


Κάποιοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδική επικάλυψη στην λεπίδα ώστε να γλιστράει στο δέρμα ευκολότερα, για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ή για να αποφεύγονται οι ερεθισμοί και τα κοψίματα.

Guide-to-choosing-the-best-shaving-blades

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.



Σωστή τεχνική

Θυμηθείτε ότι κορυφαίο σημειο ειναι να βρείτε την σωστή τεχνική και την σωστή γωνια κλισης της μηχανής σας ετσι ώστε το ξυραφάκι να αποδόσει τα μέγιστα. Μια λάθος κλίση μαζί  με άτσαλες  κινήσεις θα σας δυσκολέψει στο να καταλάβετε ποιο ξυραφάκι είναι αυτό που σας ταιριάζει.

Επίσης σημειώστε ότι  στα περισσότερα ξυραφάκια  η δεύτερη χρήση είναι η καλύτερη και αυτό συμβαίνει γιατί καθαρίζει και στρώνει η κόψη του ξυραφιού,
δίνοντας ενα καλύτερο ξύρισμα.

Ο άνδρας θα πρέπει να δοκιμάσει αρκετες λεπίδες ξυρίσματος  με γνώμονα ολα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να δεί πια είναι αυτή που θα του δώσει το πιό βαθύ και ασφαλές ξύρισμα.



Σκληρή τρίχα


Η σκληρότητα των γενιών σας είναι πολύ σημαντική όταν εξετάζετε τις καλύτερες λεπίδες διπλής όψης για να γίνουν μέρος του σετ ξυρίσματος σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αιχμηρότητα της λεπίδας και η γωνία κλίσης της μηχανής σας μπορεί να κάνει την διαφορά.

Για παράδειγμα, μια λεπίδα μπορεί να είναι πολύ αιχμηρή για κάποιον, ενώ η ίδια λεπίδα θα αισθανόταν ήπια για ένα άλλο άτομο αναλόγως την σκληρότητα των γενιών τους.




Ευαισθησία δέρματος

Η ευαισθησία του δέρματος είναι επίσης σημαντική όταν αποφασίζετε την λεπίδα ξυρίσματος, επειδή τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αποφύγουν πολύ αιχμηρές και επιθετικές λεπίδες καθώς και μηχανές ασφαλείας.

Για παράδειγμα, οι αρκετά κοφτερές λεπίδες ξυρίσματος  δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Το HairMaker.Gr διαθέτει μια από της μεγαλύτερες  συλλογές  παραδοσιακών λεπιδων ξυρίσματος  για να δοκιμάσετε ολα τα κορυφαία brand της αγοράς.

Comments (0)

No comments at this moment
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών