Η νέα injector ρυθμιζόμενη παραδοσιακή ξυριστική μηχανή της Parker και η ιστορία των παραδοσιακών ξυριστικών μηχανών Schick 


Οι παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές Schick κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι απίθανο να έχετε τουλάχιστον μια παραδοσιακή ξυριστική μηχανή Schick στην συλλογή σας. Η ιστορία του Schick είναι ενδιαφέρουσα.

Λίγα λόγια για τον Jacob Schick 

Ο Αντισυνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ Jacob Schick αποσύρθηκε από το στρατό το 1910, αλλά επέστρεψε στην υπηρεσία στην αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εφεύρεση της Schick Injector παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής

Το 1921 ο συνταγματάρχης Schick εφηύρε το Magazine Repeating Razor (ή Τύπου Α). Εμπνευσμένος από τον τρόπο γεμίσματος του ημιαυτόματου τυφεκίου που χρησιμοποίησε στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Αντισυνταγματάρχης Schick εφηύρε μια παραδοσιακή ξυριστική μηχανή που άλλαζε λεπίδα γρήγορα και εύκολα με ένα σύστημα που έμοιαζε με γεμιστήρα γεμάτο από ανταλλακτικές λεπίδες.

Αυτό το πακέτο λεπίδων εισερχόταν στο πλάι μιας ειδικά σχεδιασμένης λαβής έτσι ώστε καθώς έμπαινε μια νέα λεπίδα, η παλιά να εκτοξευόταν. Οι λεπίδες αποθηκεύονταν στη λαβή και φορτώνονταν όταν η κεφαλή αναποδογυρίζονταν και νέα λεπίδα εισερχόταν στην κεφαλή της παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής.

Η κεφαλή της παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής στη συνέχεια μπορούσε να αναστραφεί κάθετα στη λαβή για ξύρισμα. Το Type A βγήκε στην παραγωγή το 1926.

Το 1927, ο συνταγματάρχης Schick πούλησε όλες τις μετοχές στην εταιρεία Magazine Repeating Razor στον πρόεδρο της American Chain and Cable Company. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δημιουργήθηκε το πρώτο ξυραφάκι με έγχυση, το Type D ή το Schick Injector Razor. Αυτό έχει ένα παραδοσιακό σχήμα Τ και έναν εξωτερικό εγχυτήρα ή σύστημα κλειδιού.

Στο μεταξύ, ο συνταγματάρχης Jacob Schick έγινε Καναδός πολίτης το 1935 για να αποφύγει μια έρευνα από τη Μικτή Επιτροπή του Κογκρέσου για τη φοροδιαφυγή αφού μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του σε μια σειρά από εταιρείες στις Μπαχάμες.

Στη συνέχεια, η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Eversharp, Inc. το 1946 και μετονομάστηκε σε εταιρεία Schick Safety Razor Company. Ωστόσο, η American Chain and Cable Company συνέχισε να παράγει τις ανταλλακτικές λεπίδες για την παραδοσιακή ξυριστική μηχανή Schick μέχρι το 1958 όταν η Schick δημιούργησε τη δική της μονάδα παραγωγής στο Κοννέκτικατ.

Η Schick έγινε η πρώτη εταιρεία που πούλησε λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση teflon και ήταν επίσης η πρώτη που εναπόθεσε με επιτυχία ένα λεπτό στρώμα χρωμίου στη λεπίδα, γεγονός που έκανε τις λεπίδες τις πιο ανθεκτικές.

Οι παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές Schick είναι δύσκολο να χρονολογηθούν.

Όταν οι λαβές βακελίτη παρουσιάστηκαν το 1936, η εξωτερική εμφάνιση των παραδοσιακών ξυριστικών μηχανών άλλαξε ελάχιστα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Μια σύντομη περίοδος αλλαγής και ανανέωσης διήρκεσε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στη συνέχεια ελάχιστα άλλαξαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Λόγω των μακρών περιόδων μικρών αλλαγών και της έλλειψης σειριακών αριθμών, είναι πιο δύσκολο να χρονολογήσουμε τις παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές Schick.

Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, ο Schick χρησιμοποίησε κωδικούς κατασκευής από τη δεκαετία του 1960. Οι πλαστικές θήκες που παράγονται από τη δεκαετία του 1950 έχουν ενσωματωμένες ημερομηνίες στους κώδικες κατασκευής.

hairmaker-hairmaker.gr-parker-injector

Η επάνοδος της injector ξυριστικής μηχανής

Σίγουρα η καινοτομία του Συνταγματάρχη Jacob Schick ήταν κάτι πρωτότυπο για εκείνη την εποχή ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η πρωτότυπη δημιουργία του θα γινόταν θρύλος για πολλούς αιώνες μετά και με την επάνοδο του παραδοσιακού ξυρίσματος θα ενέπνεε τους κατασκευαστές παραδοσιακών ξυριστικών μηχανών να βασιστούν στο μοντέλο της παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής για την κατασκευή παρόμοιων παραδοσιακών ξυριστικών μηχανών injector.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η Parker Safety Razor Company η οποία επιχείρησε να επαναφέρει αυτό το μοντέλο της παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής με νέο, μοντέρνο σχεδιασμό.

Η Parker Safety Razor εδρεύει από το 1973 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία και το σχεδιασμό παραδοσιακών ξυριστικών μηχανών ασφαλείας. 

Αυτή οικογενειακή επιχείρηση δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα ξυρίσματος και περιποίησης που κατασκευάζονται με τα υψηλότερα πρότυπα ενώ υποβάλλονται σε εκτεταμένες μηχανικές δοκιμές και ελέγχων ποιότητας.

Συγκεκριμένα η παραδοσιακή ξυριστική μηχανή της Parker ονομάζεται INJRZR Parker Adjustable Injector Safety Razor και η κατασκευή της έχει, όπως προαναφέραμε στην πατέντα του Colonel Jacob Schick ενώ ο σχεδιασμός της είναι πιο μοντέρνος ώστε να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και τις απαιτήσεις των ξυριστών. 

Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με λαβή που φέρει πλαστικό μέρος με ραβδώσεις για αντιολισθητικό κράτημα. Η λειτουργία της παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής INJRZR Parker Adjustable Injector safety razor είναι λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και οι παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές του Schick. 

Η θήκη/στήριγμα της λεπίδας ονομάζεται που ονομάζεται Injector και η συρόμενη γλωττίδα στην κορυφή ονομάζεται "Blade Loader". Το μέρος που μπαίνει στην παραδοσιακή ξυριστική μηχανή για να φορτώσει τη λεπίδα ονομάζεται κλειδί εισαγωγής.

Για να βάλετε την νέα λεπίδα η διαδικασία είναι απλή, με την βοήθεια του συστήματος εισαγωγής λεπίδων Injector Razor Blades βασισμένο στο μοντέλο Schick.

Κρατήστε την παραδοσιακή ξυριστική μηχανή από τη λαβή με το κεφάλι προς τα πάνω με το ένα χέρι και βάλτε το κλειδί εισαγωγής στο άνοιγμα της υποδοχής της κεφαλής της παραδοσιακής μηχανής ασφαλείας, στο πίσω μέρος της κεφαλής με το άλλο σας χέρι χρησιμοποιώντας ήπια δύναμη.

Σύρετε τον φορτωτή λεπίδας μέχρι τέρμα προς τα εμπρός για να εισαγάγετε μια νέα λεπίδα στη παραδοσιακή ξυριστική μηχανή. Ταυτόχρονα, αυτό θα σπρώξει την παλιά λεπίδα έξω από τη παραδοσιακή ξυριστική μηχανή.

Τραβήξτε έξω τον εγχυτήρα ανταλλακτικών λεπίδων από την παραδοσιακή ξυριστική μηχανή Parker αφού τοποθετήσετε τη νέα λεπίδα.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο σχεδιασμός της μηχανής μπορεί να βασίστηκε στην παραδοσιακή ξυριστική μηχανή του Schick ωστόσο επειδή οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες πλέον, η εταιρεία Parker προχώρησε σε μια νέα καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα για το παραδοσιακό και όχι μόνο ξύρισμα: έκανε την injector safety razor της ρυθμιζόμενη.

Η καινοτομία της Parker στην injector ξυριστική μηχανή της

Με τον μοχλό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κεφαλής της ξυριστικής μηχανής ασφαλείας μπορεί κάποιος να ρυθμίσει την επιθετικότητα του Parker adjustable injector safety razor, προσαρμόζοντας στις δικές του προτιμήσεις τον τρόπο ξυρίσματος, κάνοντας το ξύρισμα μοναδικό.

 Έτσι έχουμε μια παραδοσιακή ξυριστική μηχανή με την τεχνολογία του 21ο αιώνα, έναν συνδυασμό που σίγουρα θα συναρπάσει τους λάτρεις του παραδοσιακού ξυρίσματος και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπολοίπων αφού η αλλαγή της λεπίδας είναι μια εύκολη πλέον και γρήγορη διαδικασία ενώ η ρύθμιση της επιθετικότητας βοηθά στην προσαρμογή της ξυριστικής εμπειρίας με μια και μόνο λεπίδα, καθιστώντας την ιδανική λύση ακόμη και σε άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως επειδή ακριβώς οι λεπίδες με το σύστημα έγχυσης λεπίδων είναι δυσεύρετες, η εταιρεία Parker φρόντισε να κατασκευάσει, σύμφωνα με το μοντέλο injector blades του Schick το δικό της Parker injector blade εγχυτήρα που περιέχει 20 ανταλλακτικές λεπίδες ξυρίσματος λύνοντας έτσι τα χέρια σε όσους θα τους ενδιέφερε μια αγορά της ρυθμιζόμενης παραδοσιακής μηχανής ξυρίσματος injector ή ήδη κατέχουν μια τέτοιου είδους παραδοσιακή ξυριστική μηχανή και δυσκολεύονται στην εύρεση ανταλλακτικών λεπίδων.

Ό,τι και να πούμε όμως δύο πράγματα είναι σίγουρα: Πρώτον η ιστορία του Schick και της ρηξικέλευθης δημιουργίας του έφερε την επανάσταση στο ξύρισμα για πολλές δεκαετίες εμπνέοντας τις επόμενες γενεές κατασκευαστών για τον σχεδιασμό και την παραγωγή παρόμοιων μοντέλων αφού η ζήτηση ήταν και είναι μεγάλη.

Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι αξίζει η δοκιμή μιας τέτοιας παραδοσιακής, κατά τα άλλα μοντέρνας ξυριστικής μηχανής και θα δώσει στους ξυριστές μια μοναδική εμπειρία παραδοσιακού ξυρίσματος.

Related products

Ξυραφάκια Double Edge Parker Premium 5 Λεπίδες 6991 Parker Λεπίδες - Ξυραφάκια €1.11 -30%€0.90
  • -10%
Διαθέσιμο
Time left
Λεπίδες - Ξυραφάκια

Ξυραφάκια Double Edge Parker Premium 5 Λεπίδες

Parker
6991
1,00 € 1,11 €
Τα Premium ξυραφάκια της Parker ακονίζονται έως ενός συγκεκριμένου σημείου και έπειτα επικαλύπτονται με Platinum-Tungsten-Chromium Polymer για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών