Χρειάζονται οι άντρες αφρό ξυρίσματος ή κρέμα ξυρίσματος, για να ξυριστούν;

Θα συναντήσετε δεκάδες επιλογές όταν πρόκειται για αφρούς και κρέμες ξυρίσματος. Οι επιλογές είναι αμέτρητες αλλά το ερώτημα μένει:  ποιο επιλέγετε και γιατί;

Σε αυτό το άρθρο θα  βρείτε τη διαφορά μεταξύ των δύο, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Τα γένια είναι αρκετά πιο σκληρά σε σχέση με την επιδερμίδα και σε περίπτωση που δοκιμάσετε να ξυριστείτε χωρίς κάποιου είδους προστασίας μεταξύ του προσώπου σας και οποιουδήποτε ξυραφιού ή παραδοσιακής ξυριστικής μηχανής μάλλον θα έχετε μια άκρως δυσάρεστη εμπειρία που δεν θα το συνιστούσαμε.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για ένα σωστό και  ασφαλές ξύρισμα είναι να βάλετε κάποιον αφρό ξυρίσματος ή να δημιουργήσετε αφρό με μια παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος ή παραδοσιακό σαπούνι ξυρίσματος ώστε να γλιστράει η λεπίδα ξυρίσματος ή μια παραδοσιακή μηχανή ξυρίσματος, δημιουργώντας λιγότερες πιθανότητες ερεθισμών.

Οτιδήποτε  και αν επιλέξετε για να ξυριστείτε, η  χρήση ενός αφρού ή κρέμας - σαπούνι ξυρίσματος πρέπει να πληρεί τα εξής:

  • Να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο κατά την διάρκεια του ξυρίσματος.
  • Να υπάρχει ένα στρώμα προστασίας μεταξύ των ξυριστικών μηχανών και του δέρματός σας.
  • Να  βοηθήσει ώστε να μείνει η επιδερμίδα όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένη για την αποφυγή ερεθισμών.

Για μερικούς άντρες το ξύρισμα είναι ρουτίνα, όπου μπορεί να μην βλέπουν  την τεράστια διαφορά. Για άλλους όμως που ψάχνονται και θέλουν να κάνουν την εμπειρία του ξυρίσματος πιο απολαυστική, μια είναι η βασική ερώτηση:

Τι να διαλέξω , Αφρός ξυρίσματος ή παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος: Ποια είναι η διαφορά;

Αφροί ξυρίσματος.

Οι αφροί ξυρίσματος είναι ένα προϊόν που έχει ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μετά δηλαδή τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σαν προϊόν είναι ευρέως διαδεδομένο παγκοσμίως και αρκετοί το προτιμούν λόγω της ευκολίας της χρήσης του, της ποικιλίας αλλά και της διαθεσιμότητας τους και αρκετοί το προτιμούν για την αμεσότητα της δημιουργίας αφρού.

Ουσιαστικά είναι μια κρέμα με λιπαντικούς παράγοντες σε υγρή μορφή πακεταρισμένη μαζί με κάποιο αέριο υπό πίεση σε μεταλλικό δοχείο.

Η δημιουργία του αφρού ξυρίσματος είναι άμεση αφού με το πάτημα της βαλβίδας που βρίσκεται στο πάνω μέρος του δοχείου το αέριο εξέρχεται μαζί με την κρέμα και δημιουργείται αφρός. Απλό, λιτό και αποτελεσματικό.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο αφρός ξυρίσματος που προέρχεται έτοιμος από ένα δοχείο ίσα που επαρκεί ώστε να σας βοηθήσει να έχετε ένα μέτριας ποιότητας ξύρισμα.

Γιατί όμως;

 Όπως προαναφέραμε ο αφρός ξυρίσματος είναι μια γρήγορη και άμεση λύση ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την άμεση παραγωγή αφρού δεν έχουν τα απαραίτητα συστατικά για να δώσουν το απόλυτο αποτέλεσμα για την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Εάν ξυρίζεστε καθημερινά με αφρό ξυρίσματος, το αποτέλεσμα θα είναι ο αφρός να αφήνει την επιδερμίδα του προσώπου σας ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη, αναλόγως φυσικά και την σκληρότητα των γενιών σας.

Συνεπώς, ο αφρός ξυρίσματος που σαφώς περιέχει χημικά συστατικά και πρόσθετα, για να διατηρηθεί στο δοχείο του, δεν είναι η  νούμερο ένα επιλογή για την υγεία της επιδερμίδας σας, εφόσον φυσικά θέλετε το κάτι παραπάνω. 

Θετικό είναι η πρακτικότητα του, αφού δεν χρειάζεται η χρήση πινέλου για την δημιουργία αφρού και γι' αυτό και εξακολουθεί να είναι μια προτίμηση για πολλούς.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια πολύ καλύτερη λύση από τους αφρούς ξυρίσματος - οι παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος καθώς και τα παραδοσιακά σαπούνια ξυρίσματος.

Παραδοσιακές Κρέμες ξυρίσματος ( traditional shaving creams )

Συγκριτικά με τον αφρό ξυρίσματος, είναι αρκετά διαφορετικές τόσο στην σύσταση όσο και στην λειτουργία τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αποκτούν ξανά μεγάλο κοινό αφού η ποιότητα των υλικών τους είναι κλάσης ανώτερη από αυτή των αφρών ξυρίσματος και αρκετοί είναι αυτοί που συνειδητοποιούν πως θέλουν ένα ανώτερης ποιότητας ξύρισμα.

Οι παραδοσιακές κρέμες ή  σαπούνια ξυρίσματος  είναι μια πολύ πιο πυκνή φόρμουλα λιπαντικών και ενυδατικών συστατικών που, όταν αναμειγνύονται με νερό και τις δουλεύουμε με πινέλο ξυρίσματος, δημιουργούν έναν πλούσιο και κρεμώδη αφρό που ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα κατά την διάρκεια του ξυρίσματος.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος. Στις μέρες μας υπάρχει τεράστια ποικιλία καθώς διατίθενται σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη ξυριστών, αλλά και σε καταστήματα ευρείας.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως οι παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος μπορούν εύκολα να φράξουν ένα οποιοδήποτε ξυράφι του εμπορίου με πολλές λεπίδες (4 - 5 λεπίδες ) αφού η σύστασή τους είναι πιο πλούσια, γι' αυτό ενδείκνυται το ξύρισμα με παραδοσιακή μηχανή ξυρίσματος σε περίπτωση που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποια παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος.

Επίσης, η χρήση πινέλου ξυρίσματος είναι απαραίτητη.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον αφρό ξυρίσματος, οι παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος είναι καλύτερες. Τα συστατικά τους είναι πιο φυσικά, με ελάχιστα ή και καθόλου χημικά πρόσθετα και η σύστασή τους είναι ειδικά σχεδιασμένη για την προστασία του δέρματος.

 Διάφορα έλαια όπως  jojoba oil και shea butter, argan oil αλλά και φόρμουλες με ζωικό λίπος, προσφέρουν μια ανώτερης ποιότητας ολισθηρότητα και προστασία του δέρματος ενώ η διαφορά προστασίας, ολισθηρότητας και ενυδάτωσης του δέρματος μιας παραδοσιακής κρέμας ξυρίσματος σε σχέση με έναν αφρό ξυρίσματος είναι ασύγκριτη.

Με την βοήθεια του πινέλου ξυρίσματος, ο αφρός που δημιουργείται με μια παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος και ύστερα απλώνεται με το πινέλο ξυρίσματος βοηθούν στο να μαλακώνουν τα γένια και να ανασηκώνονται και μπορούν να διεισδύσουν γρήγορα στους θύλακες των τριχών σας.

Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεστε ότι είναι τόσο εύκολο το ξύρισμα αφού έχετε δουλέψει την κρέμα ξυρίσματος στο πρόσωπό σας.

Η επιλογή είναι δική σας !

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα