Διαφορές μεταξύ Alum block  και Αιμοστατικό Μολύβι.

Σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανακαλύπτουν ξανά μια θρυλική χρυσή εποχή του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Το παραδοσιακό ξύρισμα σας προσφέρει ένα πιο βαθύ ξύρισμα, με άνεση και αμέτρητους συνδυασμούς ποιοτικών προϊόντων, μειώνοντας τους ερεθισμούς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απείρως πιο ικανοποιητικό με μια παραδοσιακή ξυριστική μηχανή σε σχέση με τα πλαστικά ξυραφάκια μιας χρήσεως.

Το παραδοσιακό ξύρισμα όμως απαιτεί ηρεμία και να διαθέσετε χρόνο για να πετύχετε το απόλυτο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είτε είστε επαγγελματίας είτε αρχάριος ξυριστής, είναι βέβαιο ότι θα κόβετε τον εαυτό σας περιστασιακά. Λίγο περισσότερο αν είσαι αρχάριος. Θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια των ξυρισμάτων.

Τα αποτελέσματα ενός βιαστικού ξυρίσματος χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας έχει ως αποτέλεσμα μικρά ή και πιο σοβαρά κοψίματα στην επιφάνειά της κατά την διάρκεια του ξυρίσματος.

Μπορεί να έχετε κακή φόρμα ή το ξυράφι ασφαλείας σας DE, ή η κλασική σας Shavette να είναι πολύ επιθετική για το δέρμα σας ή ακόμα και οι λεπίδες τις ξυριστικής σας μηχανής ασφαλείας να είναι πολύ κοφτερές.

Αλλά ακόμα κι όταν επιδιώκετε να ελαχιστοποιήσετε τα κοψίματα, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όταν θα συμβούν. Για να σταματήσουν την αιμορραγία από το ξύρισμα, πολλοί στρέφονται στα αιμοστατικά μολύβια ξυρίσματος ή στo μπλοκ στυπτηρίας κοινώς alum block.

Τι είναι το alum block και σε τι διαφέρει από τα αιμοστατικά stick;

Υπάρχουν 2 τύποι alum block.

Ένας τύπος είναι (ο πιο διαδεδομένος και προτεινόμενος) με potassium και ο άλλος με ammonium.

Από τι είναι κατασκευασμένο ένα alum Block;

Όταν το ακούτε για πρώτη φορά, πιθανότατα αναρωτιέστε τι είναι. Χωρίς να σας μπερδεύουμε με την επιστημονική ορολογία, είναι απλώς ένα φυσικό στυπτικό φτιαγμένο από στυπτηρία. Η στυπτηρία είναι μια χημική ένωση γνωστή ως θειικό κάλιο αλουμινίου (στυπτηρία ποτάσας).

Το alum block είναι ένας κρύσταλλος ο οποίος όταν απλώνεται μετά το ξύρισμα στην επιδερμίδα προσφέρει ανακούφιση από το κάψιμο του ξυραφιού και παρουσιάζει στυπτικές ιδιότητες. 

Το alum block βοηθάει στο κλείσιμο των μικροσκοπικών εκδορών κατά την διάρκεια του ξυρίσματος καθώς με ένα πέρασμα και μόνο σφίγγουν οι πόροι της επιδερμίδας.

Σκοπός του είναι να προσφέρει  καταπραϋντική δράση στο δέρμα μετά το ξύρισμα ενώ έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες που συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας κατά την διάρκεια του ξυρίσματος. Επιπλέον, είναι ένα πηκτικό που επιταχύνει τη διαδικασία πήξης του αίματος, η οποία βοηθά στη γρήγορη διακοπή της αιμορραγίας.

Αλλά εκτός από αυτό, η χρήση του μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το ξύρισμα σας ήταν εξαιρετικό ή χρειάζεται κάποια βελτίωση. Πως? 

Αν κάνετε ένα υπέροχο ξύρισμα χωρίς κανέναν ερεθισμό, θα αισθανθείτε ίσως ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα, και αν κάνετε ένα ξύρισμα γεμάτο κοψίματα και ερεθισμούς, θα αισθανθείτε πιο δυνατά τα σημάδια του alum block στα συγκεκριμένα σημεία τις επιδερμίδας σας, κάτι που σας χτυπάει το καμπανάκι πια σημεία να προσέξετε την επόμενη φορά.

Τα μπλοκ στυπτηρίας χρησιμοποιούνται μετά από κάθε ξύρισμα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρουτίνα σας μετά το ξύρισμα.

Είναι μεγάλα και απλώνονται εύκολα σε πρόσωπο και λαιμό. Και εκτός από τη θεραπεία μικρών εγκοπών και κοψιμάτων, σκοτώνουν επίσης βακτήρια και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς από την λεπίδα ξυρίσματος.

Δοκιμάστε μερικά απο τα πιό κορυφαία alum block  μέσα απο την πλούσια συλλογή του HairMaker.Gr.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ στυπτηρίας (alum Block).

Ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν για ένα alum block, η χρήση του είναι εκπληκτικά απλή.

 • Αφού ολοκληρώσετε το ξύρισμα, ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σαπούνι ή κρέμα ξυρίσματος στο δέρμα.
 • Βρέξτε το alum block σας με κρύο νερό.
 • Ορισμένοι επιλέγουν ακόμη και να μουλιάσουν το alum block τους σε κρύο νερό πριν το χρησιμοποιήσουν.
 • Περάστε απαλά το alum block πάνω στο δέρμα.
 • Μπορεί να αισθανθείτε ένα μυρμήγκιασμα, τσούξιμο ή αίσθημα καύσου, ειδικά εάν έχετε κοψίματα ή ερεθισμό της επιδερμίδας σας από κόντρα ξύρισμα ή από κακή χρήση της παραδοσιακής λεπίδας ξυρίσματος.
 • Αφήστε το alum block  να καθίσει στο δέρμα σας για 15 έως 20 δευτερόλεπτα. Οι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι που έχουν μείνει στο δέρμα σας θα στεγνώσουν γρήγορα και μπορείτε είτε να τους ξεπλύνετε είτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του aftershave σας.
 • Μετά από 15 έως 20 δευτερόλεπτα, ξεπλύνετε την επιδερμίδα σας με κρύο νερό.
 • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα ή aftershave.
 • Αφού χρησιμοποιήσετε το alum block σκουπίστε το ή αφήστε το να στεγνώσει πριν το αποθηκεύσετε.
 • Εάν έχετε μουλιάσει το μπλοκ σας πριν το χρησιμοποιήσετε, σκεφτείτε να το αφήσετε σε μια ασφαλή επιφάνεια για να στεγνώσει εντελώς πριν από την επόμενη χρήση.
 • Μην το τρίβετε για να στεγνώσει γιατί θα φθαρεί πιο γρήγορα.

Αιμοστατικό μολύβι.

Το αιμοστατικό μολύβι έχει σχεδιαστεί για μικρά και μεγάλα κοψίματα που ενδέχεται να γίνουν λόγω ενός βιαστικού ξυρίσματος ή από λάθος χειρισμό της παραδοσιακής ξυριστικής σας μηχανής.

Ενώ τα Alum Block είναι κατασκευασμένα από θειικό κάλιο αλουμινίου, τα αιμοστατικά μολύβια κατασκευάζονται από απλό θειικό αλουμίνιο.

Εξαιτίας αυτού, τα αιμοστατικά μολύβια είναι πιο δυνατά σε σύγκριση με τα Alum block. Δεδομένης της δύναμής τους, οι περισσότεροι ξυριστές προτιμούν να τα χρησιμοποιούν μόνο σε κοψίματα μικρά ή μεγάλα, απλά να είστε προετοιμασμένοι για το < τσούξιμο > που ακολουθεί.

Το αιμοστατικό μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιό βαθεία κοψίματα καθώς βοηθά στην άμεση πήξη του αίματος και έχει ως αποτέλεσμα να σφραγίζει γρήγορα μια πληγή και να αποτρέπει την αιμορραγία, εν αντιθέσει με το alum block που όπως εξηγήσαμε παραπάνω, προσφέρει προστασία από μικρό εκδορές και μια δυνατή αντιμικροβιακή δράση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα αιμοστατικό μολύβι

Πριν αρχίσετε να περιποιείστε οποιαδήποτε κόψιμο μετά το ξύρισμά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή αντιβακτηριδιακό τζελ χεριών.

 • Βρέξτε την άκρη του μολυβιού (απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά).
 • Πιέστε την άκρη του αιμοστατικό μολύβι απευθείας μετά το ξύρισμα στο σημείο του κοψίματος.
 • Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα ή μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.
 • Μετά την εφαρμογή, μην βιαστείτε να ξεπλύνετε τα λευκά υπολείμματα γιατί μπορεί να ανοίξετε ξανά το κόψιμο.
 • Εάν η αιμορραγία δεν σταματήσει, επαναλάβετε.

Οφέλη χρήσης του αιμοστατικού μολυβιού.

 • Σταματά την αιμορραγία σε δευτερόλεπτα
 • Ιδανικό για κοψίματα ξυρίσματος.
 • Διαρκεί για πολλές εφαρμογές

Δοκιμάστε μερικά απο τα πιό κορυφαία Αιμοστατικά Μολύβια μέσα απο την πλούσια συλλογή του HairMaker.Gr.

Η εφαρμογή ενός αιμοστατικού μολυβιού τσούζει λίγο (Για να καταλάβετε ότι λειτουργεί!) και σε αντίθεση με το alum block, δεν ξεπλένετε αμέσως.

Εκτός από ένα εύχρηστο προϊόν ξυρίσματος, το αιμοστατικό μολύβι είναι αποτελεσματικό για την διακοπή της αιμορραγίας και βοηθά στην προστασία από μόλυνση. 

Δείτε επίσης και το αιμοστατικό Gel της Proraso με εξαιρετικά αποτελέσματα σε βαθειά κοψίματα. (μακρυά απο εμάς !)

Εν κατακλείδι αιμοστατικό μολύβι vs alum  block.

Tο alum block μπορεί να δώσει μια αναζωογονητική αίσθηση μετά από ένα παραδοσιακό ξύρισμα και προσφέρει ανακούφιση από το κάψιμο του ξυραφιού παρουσιάζει στυπτικές ιδιότητες και κλίνει άμεσα μικρό κοψίματα. 

Από την άλλη μεριά, η χρήση των αιμοστατικών μολυβιών είναι πιο στοχευμένη και έχουν κατασκευαστεί για την διακοπή της αιμορραγίας από μικρά αλλά και πιο σοβαρά κοψίματα. 

Τα alum block είναι άοσμα και δεν αφήνουν ορατά υπολείμματα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε να μην ξεπλύνετε το alum block και κανείς δεν θα το παρατηρήσει. Αλλά από την άλλη πλευρά, τα αιμοστατικά μολύβια αφήνουν ένα λευκό κατάλοιπο. Θα πρέπει να το ξεπλύνετε αφού το κόψιμο έχει πήξει.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση του alum block και του αιμοστατικού μολυβιού είναι άκρως απαραίτητη (καλό είναι να υπάρχουν και τα δυο στο ξυριστικό σας kit)  είτε πρόκειται για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο παραδοσιακό ξύρισμα είτε πρόκειται για μυημένο ξυριστή με αρκετή εμπειρία στις παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα