Έχει λήξει το Aftershave?

Έχει λήξει το Aftershave?

Η χρήση του Aftershave ήταν πάντα μια καλή τελετουργία για να εκτελέσετε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μετά το ξύρισμα. Από λοσιόν, αρώματα, απολυμαντικά, βάλσαμο μέχρι κάθε μακράς διάρκειας άρωμα που εφαρμόζετε διατηρεί το δέρμα φρέσκο και υγιές μετά το ξύρισμα.

Όπως κάθε προϊόν, έτσι και το aftershave μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χάνει τη δύναμη του ή δίνει περίεργες, ξινές μυρωδιές με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στη λήξη; Μπορεί το aftershave να λήξει;

Ναι, το aftershave μπορεί να λήξει, ωστόσο μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως 5 χρόνια  ανάλογα με τα συστατικά το και τον τρόπο αποθήκευσης του. Ωστόσο, το άρωμα συνήθως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Εάν περιέχει αλκοόλ, μπορεί να διατηρηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ληγμένο aftershave μετά το ξύρισμα;

Δεν προτείνουμε τη χρήση aftershave που έχει λήξει γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποια συστατικά που μπορεί να μην αλληλεπιδρούν ευνοϊκά με το δέρμα σας.

Ας μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί λήγει το aftershave και αν μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε.

Γιατί λήγει το Aftershave;Οποιοδήποτε aftershave που επιλέγετε θα έχει ορισμένη διάρκεια ζωής έως ότου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ως εγγύηση από τον κατασκευαστή.

Αρκετά after-shaves που υπάρχουν στην αγορά αναγράφουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και συχνά σας συστήνεται επίσημα να μην χρησιμοποιείτε το προϊόν μόλις λήξει, ενώ στα περισσότερα αναγράφετε  στο πίσω μέρος του μπουκαλιού ότι από την στιγμή που το ανοίξετε έχει διάρκεια 12 ή 24 μήνες.

Θα δείτε ένα σήμα  με το 12 ή το 24 μέσα σε ένα δοχείο ή κύκλο.

Ενώ το άρωμα που χρησιμοποιείτε εδώ και δεκαετίες είναι φρέσκο και δυνατό, το aftershave balm που μόλις αγοράσατε μπορεί να χάσει το άρωμά του σε μόλις ένα χρόνο.

Καταστάσεις όπως αυτή οφείλονται στα διαφορετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στο Aftershave που καθορίζoυν τη διάρκεια ζωής και την επίδραση των προϊόντων στην επιδερμίδα σας.

Κανονικά, το aftershave balm με έντονες αρωματικές γεύσεις είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα άοσμα προϊόντα. Επίσης, τα aftershave όταν αφήνονται ανοιχτά είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το άρωμα τους ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης.

Ωστόσο, η παρουσία των παρακάτω συστατικών μπορεί να μειώσει τη ζωή τους ως προς το άρωμα και το αποτέλεσμα, στους 12 ή 24 μήνες:

 • Αλκοόλ
 • Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό
 • Συντηρητικά
 • Γλυκολικό οξύ
 • Βιταμίνη C
 • Υπεροξείδιο του βενζολίου
 • Λιπαρά

Στην ερώτηση αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το aftershave που έχει λήξει; 

Μόλις λήξει, απορρίψτε γρήγορα το υπάρχον aftershave και αγοράστε ένα άλλο ποιοτικό με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εάν χρησιμοποιείτε ληγμένο aftershave, μερικά από τα συστατικά μπορεί να αντιδράσουν με το οξυγόνο ή να διασπαστούν για να προκαλέσουν βακτήρια ή άλλη μυκητιακή ανάπτυξη, κάνοντας το προϊόν κακό για το δέρμα σας.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η εφαρμογή λήξης μετά το ξύρισμα στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα:

Οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορεί να εμφανίσουν αμέσως έντονο ερεθισμό ή φαγούρα κατά την εφαρμογή που έχει λήξει το aftershave.

Η ανάπτυξη βακτηριδίων (εάν όλο το αλκοόλ έχει μειωθεί ή δεν βασίζεται σε αλκοόλ) μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις του δέρματος, φλεγμονή του δέρματος ή ακμή.

Ορισμένα aftershaves προκαλούν μια ζεστή αίσθηση κατά την εφαρμογή μετά τη λήξη, προκαλώντας έντονη ερυθρότητα του δέρματος ή επώδυνες φουσκάλες.

Η εφαρμογή aftershave στο δέρμα σας με κοψίματα μπορεί να τα επιδεινώσει και να προκαλέσει αίσθηση καψίματος. Δεν πρέπει να παίζετε με κοψίματα ξυρίσματος καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνα και ειδικά να βάζετε ληγμένα προιόντα μη ξέροντας πως θα αντιδράση το δέρμα σας.

Σημάδια Λήξης του Aftershave.

Πολλά ορατά σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν τη λήξη του aftershave. Ωστόσο, διαφέρει ανάλογα με το aftershave την μάρκα τα συστατικά του κα όπως έιπαμε που το φυλάσετε.

Ομοίως, εδώ είναι τα κοινά σημάδια 3 δημοφιλών προϊόντων Aftershave για να τα ελέγχετε κατά τη χρήση και να καταλάβετε αν το προιόν είναι εντάξει ή όχι.

Εάν δείτε κάποιο απο τα παρακάτω σημάδια κάτι δεν πάει καλά στο προιόν.

For perfume aftershaves:

 • Πιο σκούρο χρώμα από το αρχικό του χρώμα.
 • Κακή ή ασυνήθιστη μυρωδιά ξίδι.
 • Αδύναμο ή καθόλου αποτέλεσμα στην εφαρμογή.

For lotion aftershaves:

 • Λιγότερο αποτελεσματικό στο Post shave.
 • Υγρή συνοχή.
 • Ασυνήθιστο χρώμα.
 • Άσχημη μυρωδιά.

For balm aftershaves:

 • Μη ευχάριστο άρωμα.
 • Ανάπτυξη βακτηρίων.
 • Κακή υφή.
 • Κακή όψη.

Εάν το aftershave σας έχει μείνει αχρησιμοποίητο για χρόνια, καταρχήν θα πρέπει να το ανακινήσετε καλά εκ των προτέρων. Στην συνέχεια προσέξτε τα παραπάνω σημάδια μήπως και έχει συμβεί κάποιος χωρισμός στα συστατικά του οπότε δεν θα είναι κατάλληλο για χρήση.

Συμβουλές για να παρατείνετε τη ζωή του aftershave.

Είναι φυσικό το aftershave να λήξει μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του aftershave.

Πρακτικές οδηγίες:


Αποθηκεύστε το μετά το ξύρισμα σε χαμηλές θερμοκρασίες με λιγότερη έκθεση στη θερμότητα και το φως.

Μην αφήνετε τα καπάκια ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς το aftershave θα χάσει το άρωμά του όπως και τα αρώματα και τα απολυμαντικά.

Αναζητήστε συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, φουντουκιά, χαμομήλι, γλυκερίνη όταν αγοράζετε aftershave.

Φυσικά, τα φυσικά ξυρίσματα με αλόη βέρα, αιθέριο έλαιο όπως λάδι καρύδας, λάδι jojoba ή έλαιο τσαγιού θα λήξουν νωρίτερα.

Λόγω της υψηλής πτητικότητας των τεχνητών αρωμάτων συνήθως συνιστάται να επιλέξετε aftershave που περιέχει φυσικά αρώματα.

 Ωστόσο, τα φυσικά αρώματα λήγουν γρηγορότερα. Για παράδειγμα, πολλά aftershave  χρησιμοποιούν φυσικά και συνθετικά συστατικά. Τα φυσικά συστατικά θα τους κάνουν να λήξουν γρηγορότερα.

Συμπέρασμα:

Καθώς κάθε καλό πράγμα σε αυτόν τον κόσμο τελειώνει. Έτσι και το aftershave σας, μια ωραία μέρα θα λήξει.

Κανονικά, το afteshave σας διαρκεί από 6 μήνες έως 12 ή 24 μήνες και of the record έχουμε ακούσει από ξυριστές για διάρκεια έως και 5 χρόνια ανάλογα με τα συστατικά του.

Καλά ξυρίσματα.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών