Θέλετε να δείτε που είναι τα μακρύτερα μαλλιά στον πλανήτη ?Το χωριό με τα μακρύτερα μαλλιά στον πλανήτη!

Από παλιά έως και τώρα, η παγκόσμια αγορά σαμπουάν αναπτύσσει προϊόντα για όλους τους τύπους μαλλιών, γνωρίζει σταθερή ανάπτυξη και ειδικά η κατηγορία για τριχόπτωση και ανάπτυξη μαλλιών. 
Αλλά βαθιά στα βουνά της επαρχίας Guangxi της νότιας Κίνας, οι γυναίκες του Huangluo Village δεν θα συνεισφέρουν ποτέ σε αυτή την ανάπτυξη - γιατί προφανώς, δεν αξίζει τον κόπο..Για τις γυναίκες αυτού του χωριού, τα μαλλιά είναι η πιο βραβευμένη κατοχή τους. Ο αρχαίος οικισμός είναι γνωστός σε ολόκληρη την Κίνα ως το "Long Hair Village" και αναγνωρίζεται ακόμη και από το βιβλίο Guinness ως το " χωριό με τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου". 
Πόσο μήκος μπορεί  να έχουν τα μαλλιά?
Αναπτύσσουν τα μαύρα μαλλιά τους σε μήκος έως 2,1 μέτρα και καταφέρνουν να διατηρούν την εμφάνισή τους ισχυρή και υγιή (και χωρίς γκρίζα) μέχρι τα γηρατειά τους. Ποιό είναι το μυστικό για να μακρύνουν τα μαλλιά σας

Το μυστικό τους; Πλένουν τα μαλλιά τους με νερό από ρύζι το οποίο έμενε από το ξέπλυμα ή από το βρασμένο ρύζι. Ήταν το μυστικό για τα όμορφα μαλλιά αυτών των γυναικών, το οποίο εφάρμοζαν και αυτοκρατορικές πριγκίπισσες στην Ανατολή.Μαλλιά και αυτοπεποίθηση

Τα μαλλιά ήταν πάντα μια μεγάλη υπόθεση για τις γυναίκες του Red Yao του Huangluo, που έχει πάρει το όνομά του από τα παραδοσιακά κόκκινα ρούχα. Σκέφτηκες ότι ήξερες κάποιον με εμμονή με τα μαλλιά του; Στο Huangluo, θεωρούνται  τόσο ιερά που λέγεται ότι μέχρι πρόσφατα κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να τα κοιτάει για πολλή ώρα εκτός από τον σύζυγό της και τα παιδιά της.Ανάπτυξη της τρίχας και μακροζωία

Το πιάσιμο των μαλλιών δημόσια απαγορευόταν ρητά, στο βαθμό που αν κάποιος κάτοικος έξω από την οικογένεια ή ένας ξένος ταξιδιώτης έριχνε έστω μια ματιά, θα αναγκαζόταν  να περάσει τρία χρόνια με την οικογένεια της γυναίκας σαν γαμπρός τους. Αυτοί οι ξεπερασμένοι κανόνες καταργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς η εισροή τουρισμού στην περιοχή έγινε πηγή εισοδήματος για το απομακρυσμένο χωριό, ένα από τα φτωχότερα μάλιστα στην επαρχία.
Αυτό δεν ισχύει πλέον για το Huangluo, και όλα τελικά συμφωνούν με την αρχαία πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της τρίχας δίνει μακροζωία, πλούτο και καλή τύχη. Όσο μακρύτερη είναι η τρίχα, τόσο πιο τυχερός θα είναι κανείς!
Παράλληλα με τις συνήθεις καθημερινές εργασίες και τα καθήκοντα του χωριό με 82 νοικοκυριά και 400 χωρικούς, οι γυναίκες με τα «μαλλιά της Ραπουνζέλ» τραγουδούν και συμμετέχουν σε γκρουπ πολλές φορές την ημέρα, δείχνοντας τα μακριά μαλλιά τους στους τουρίστες και κερδίζοντας πάνω από 300$ το μήνα κατά τη διάρκεια της σεζόν.Κάθε πότε κουρεύονται οι γυναίκες του Huangluo

Οι γυναίκες του Huangluo μπορούν να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά στη ζωή τους, στα 18α γενέθλιά τους. Τα κομμένα μαλλιά δίνονται στη γιαγιά του κοριτσιού και γίνονται διακοσμητικό για το κεφάλι. Και εκείνη τη στιγμή, με ένα κούρεμα μέχρι το αυτί, η νεαρή γυναίκα υποτίθεται ότι αρχίζει να ψάχνει για έναν σύντροφο. Όταν παντρεύεται, τα μαλλιά είναι δώρο για τον γαμπρό.
Τα μαλλιά τους χωρίζονται βασικά σε τρία στάδια: τα μαλλιά μετά τον γάμο, τα μαλλιά πριν από το γάμο και τα πεσμένα μαλλιά που συλλέγονται και φροντίζονται καθημερινά.
Στην πραγματικότητα, μπορεί κανείς να πει ότι η ιδέα των επεκτάσεων μαλλιών ,που σήμερα γνωρίζει μεγάλη άνθηση προέρχεται αρχικά από τις γυναίκες του Red Yao. Ποια είναι τα hairstyles των γυναικών του Huangluo.

Τα διαφορετικά hairstyles επίσης αντιπροσωπεύουν  και την διαφορετική κοινωνική κατάσταση.
Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά της γυναίκας περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι της, αυτό σημαίνει ότι είναι παντρεμένη αλλά δεν έχει παιδιά. Αν πάλι έχει ένα μικρό «κουλούρι» στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, αυτό δηλώνει ότι είναι παντρεμένη με παιδιά. 
Εάν φοράει ένα φουλάρι γύρω από το κεφάλι της, με τα μαλλιά της να παραμένουν κρυμμένα, αυτό σημαίνει ότι ψάχνει έναν σύζυγο, ο οποίος παραδοσιακά θα ήταν ο μόνος άνθρωπος με το προνόμιο να δει τα μαλλιά της. Σήμερα, μόλις παντρευτεί, ο λαός του Huangluo μοιάζει να είναι λίγο πιο άνετος με το να δείχνει τα μαλλιά της. Το πιο αρχαίο σαμπουάν ενδυνάμωσης μαλλιών

Σχετικά με αυτό το αρχαίο σαμπουάν, ουσιαστικά το νερό ρυζιού που έχει υποστεί ζύμωση έχει γίνει ελαφρώς ξινό. Πλούσιο έτσι σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνη Ε, κάνει τα μαλλιά λαμπερά, απαλά, δυνατά και υγιείς. 
Σοβαρά πάντως, οι γυναίκες του Red Yao ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν ούτε μία γκρίζα τρίχα στα μαλλιά τους μέχρι να περάσουν την ηλικία των 80 ετών.
Μία σύμβουλος υγείας στη Ν. Υόρκη, η Margaret Trey, αποφάσισε να δοκιμάσει το νερό από ρύζι και διαπίστωσε ότι καθαρίζει καλά τα μαλλιά της χωρίς να τα στεγνώσει, παρατηρώντας ότι έγιναν επίσης πιο ισχυρά και μαλακότερα. 
Όσοι από εσάς έχετε περιέργεια να μάθετε περισσότερα για αυτήν την αρχαία μέθοδο πλύσης μαλλιών, εδώ είναι μερικές παραπάνω πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής αυτού του σαμπουάν.Πώς φτιάχνεται το σαμπουάν από ρύζι 

Αρχικά, συλλέξτε το νερό από το βράσιμο. Στη συνέχεια αφήστε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου για μια ημέρα ή μέχρι να γίνει ελαφρώς ξινή η γεύση και αρχίζει να ζυμώνει. 
Βράστε το και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει και ίσως προσθέστε μερικές σταγόνες τσαγιού, αιθέρια έλαια λεβάντας ή δεντρολίβανου και φυλάξτε το στο ψυγείο. 
Εάν μαγειρεύετε ρύζι δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είστε σε θέση να συλλέξετε αρκετό νερό για δύο έως τρία πλυσίματα μαλλιών.

Comments (2)

  • Δημητρα
  • 2020-02-04 17:18:01
  Φύγαμε όλες για την Κίνα κορίτσια!!!
  • Μαιρη
  • 2020-02-07 11:25:50
  Φανταστικό!!

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών