Πως να μην ξεθωριάσει γρήγορα το κόκκκινο χρώμα στα μαλλιά σας.

Η κόκκινη και χάλκινη βαφή μαλλιών είναι ευαίσθητα χρώματα και θέλουν περισσότερη φροντίδα.

Εάν λοιπόν αγαπάτε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας αλλά μισείτε το πόσο γρήγορα ξεθωριάζει, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες!

Δώστε της χρόνο!

Περιμένετε τουλάχιστον 2 ημέρες μετά την βαφή σας για να λούσετε τα μαλλιά σας. Εάν πλύνετε τα μαλλιά σας πολύ σύντομα μετά το βάψιμο , η βαφή δε θα έχει προλάβει να αφομοιωθεί με αποτέλεσμα το χρώμα να εξασθενίσει σχεδόν αμέσως. Οι 48 ώρες είναι απαραίτητες για να απορροφηθεί το χρώμα σας.

Ζητήστε από το κομμωτήριό σας να σας βάλουν την ειδική αμπούλα για το κλείδωμα χρώματος αμέσως μετά την βαφή σας. Είναι Must !

Αντέξτε στο κρύο

Όταν λούζεστε προτιμήστε το κρύο νερό, όσο δύσκολο κι αν είναι. Το ζεστό νερό επιτρέπει την επέκταση των μαλλιών σας η οποία ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας. Έτσι το νερό και το σαμπουάν διεισδύουν βαθύτερα και ξεπλένουν περισσότερο χρώμα με κάθε ξέβγαλμα.

Το δροσερό νερό σφραγίζει την επιδερμίδα και κλειδώνει την υγρασία διατηρώντας έτσι το έντονο κόκκινο ή χάλκινο χρώμα σας

Και η συχνότητα λουσίματος μετράει

Προσπαθήστε να μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Όσο πιο συχνά λούζεστε, τόσο πιο γρήγορα το χρώμα σας θα εξασθενίσει. Περιορίστε το πλύσιμο των μαλλιών σας σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το έντονο κόκκινο χρώμα των μαλλιών σας εφόσον το επιτρέπει το δέρμας σας.  Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κάποιο ξηρό σαμπουάν, ώστε να μην χάνεται η φρεσκάδα. 

Προσοχή στα προϊόντα των μαλλιών σας 

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και ένα μαλακτικό που έχουν δημιουργηθεί  για μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα. Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά είναι μη αλκοολούχα και χωρίς θειικά και δρουν πολύ απαλά για να προστατεύσουν το χρώμα των μαλλιών σας.

Επίσης περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά σας. Όσο πιο απαλό είναι το σαμπουάν τόσο λιγότερο θα διαταράξει το χρώμα των μαλλιών σας. Τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά προστατεύουν τις ίνες των μαλλιών και διατηρούν το χρώμα ζωντανό. 

Μην παραλείπετε την μάσκα μαλλιών

Οι μάσκες μαλλιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απορρόφηση της υγρασίας. Απομακρύνοντας λοιπόν την υγρασία, το χρώμα διατηρείται ζωντανό.

Τα μαλλιά σας ενυδατώνονται με τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας και έτσι το χρώμα παραμένει δυνατό και φωτεινό. Χρησιμοποιείστε την μία με δύο φορές την εβδομάδα αφήνοντας την λίγη ώρα να δράσει. Έτσι ο τόνος σας θα παραμείνει βαθύς. Υπάρχουν μάσκες στο εμπόριο με χρώμα, που διατηρούν το χρώμα σας. Ζητήστε την από τον κομμωτή σας.

Μακριά από τον ήλιο 

Η ακτινοβολία του ήλιου είναι ένας σοβαρός εχθρός για το χρώμα σας. Προσπαθήστε λοιπόν να τον αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας και να ξεθωριάσουν το χρώμα σας.

Φορέστε ένα καπέλο αν πρόκειται να περάσετε πολύ χρόνο στον ήλιο. Επίσης είναι σημαντικό να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με σπρέι προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία πριν φύγετε από το σπίτι. Το σπρέι αυτό σας προστατεύει από τον ήλιο, κρατά τα μαλλιάς σας υγιή και επομένως και το χρώμα σας. 

Η θερμότητα είναι εχθρός

Όταν χρησιμοποιείτε θερμικά εργαλεία στα μαλλιά σας, όπως είναι το πιστολάκι, το ψαλίδι, η ισιωτική, διατηρήστε την θερμοκρασία όσο γίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα περίπου στους 180 βαθμούς. Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το χρώμα σας. Η θερμότητα μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας, γεγονός που θα κάνει το χρώμα να μοιάζει θαμπό και ξεθωριασμένο.

Η περιποίηση είναι ωραία αλλά δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά.  Η επιβεβλημένη λύση είναι να εφαρμόζετε πρώτα ένα προστατευτικό μαλλιών για την θερμότητα, σε μορφή κρέμας ή spray το οποίο θα διατηρεί τα μαλλιά σας λαμπερά. 

Αποφύγετε τις πισίνες και τη θάλασσα 

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας προσπαθήστε να αποφύγετε τις πισίνες και τη θάλασσα,  τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες. Το χλώριο και το αλμυρό νερό αποχρωματίζουν τα μαλλιά σας.

Επίσης τα κάνουν θαμπά και αδύναμα με αποτέλεσμα το κόκκινο χρώμα σας να μην είναι εντυπωσιακό. Αν όμως θέλετε να κολυμπήσετε, μπορείτε απλά να φορέσετε ένα κολυμβητικό σκουφάκι το οποίο θα προστατεύσει το χρώμα σας, και να βάλετε τα κατάλληλα προιόντα για την θάλασσα.

Συνεχής ανανέωση χρώματος στα  μαλλιά σας!

Είναι σημαντικό να παραμένετε πιστοί σε ένα πρόγραμμα! Δεν πρέπει να αφήσετε το χρώμα σας να χαθεί. Αν ανανεώνετε τη ζωντάνια και την λάμψη του, ξαναβάφοντας τα, τα μαλλιά σας θα συνηθίσουν και θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσουν το χρώμα τους. Μία ιδανική πρόταση, είναι να ανανεώνετε την βαφή σας κάθε 4 εβδομάδες. 

Comments (1)

    • Τανια
    • 2020-02-04 17:19:51
    Μακρυά από την θάλασσα. αυτο που λέει ισχυεί

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών