Η πομάδα μαλλιών επέστρεψε!Τα πάντα για την πομάδα μαλλιώνΗ ιστορία των πομάδων 

Έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη εμφάνισή της πομάδας μαλλιών. Χρονολογείται ήδη από το 1800, τότε μάλιστα φτιαχνόταν κυρίως από λίπος αρκούδας. Ευτυχώς με τη στροφή στον 20ο αιώνα ήρθαν καλύτερα συστατικά με τη μορφή ζελέ, λανολίνης, κεριού μελισσών και ακόμη και λαρδί. Λόγω της φύσης της που είναι βασισμένη στο λάδι, η πομάδα μαλλιών συνήθως απαιτεί μερικές πλύσεις για να βγει από τα μαλλιά εντελώς. Προς τα μέσα του 20ου αιώνα, η Pomade κέρδισε την φήμη λόγω των χτενισμάτων που χρησιμοποιούσαν εκείνη τη εποχή. Μια διάσημη κοινωνική ομάδα, γνωστή ως“greasers” , πήρε το όνομά της από τη χρήση της πομάδας μαλλιών.

Σήμερα οι πομάδες μαλλιών παραμένουν πιστές στην προέλευση τους , ένα προϊόν για τα μαλλιά που κρατά, παραμένει εύκαμπτο και δίνει λάμψη. Όπως και τον προηγούμενο αιώνα, εισήχθησαν νέες τεχνολογίες και συστατικά .Συστατικά Pomade

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα gel για τα μαλλιά, η πομάδα μαλλιών αποτελείται από αναζωογονητικές ουσίες και βασικά συστατικά, όπως λίπος και ευχάριστο άρωμα.

Τα μόνα ζωικά λίπη που χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά πια είναι κηρός μέλισσας και κηρός από μαλλί – ένα υποπροϊόν της παραγωγής μαλλιού.

Τα υλικά βάσης, στη συνέχεια ενισχύονται με φυσικά ή συνθετικά αρώματα, καθώς και από  ελαιόλαδο και λίπος καρύδας. Από τη μία πλευρά, το λίπος καθορίζει την σκληρότητα του κεριού και από την άλλη πλευρά, παρέχει μία ορισμένη λάμψη. Πέρα από αυτό, πολλοί ισχυρίζονται ότι αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής τους και ιδίως τα ξηρά μαλλιά.Πώς να χρησιμοποιήσω την πομάδα μαλλιών;

Οι περισσότερες πομάδες  μαλλιών πρέπει να εφαρμόζονται σε ελαφρά σκουπισμένα με πετσέτα, υγρά μαλλιά. Για να αρχίσετε να κάνετε styling στα μαλλιά σας με την πομάδα, πάρτε μια μικρή ποσότητα στην άκρη του δακτύλου σας, θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να προσθέσετε άμα χρειαστεί. Το κόλπο είναι να το ζεστάνετε με το τρίψιμο μεταξύ των δακτύλων σας για να το ετοιμάσετε για χρήση.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια,  κάντε μασάζ στα μαλλιά σας, από πίσω προς τα εμπρός, και από την ρίζα στην άκρη. Για επιπλέον όγκο και για να διατηρείται σταθερό, μπορείτε να το στεγνώσετε έτσι όπως θέλετε. Η Επίδραση της πομάδας

Όταν το προϊόν εφαρμόζεται, τα μαλλιά σας θα έχουν μια μεταξένια λάμψη που θα σας κάνει να φαίνεστε αρκετά ανέμελος. Όταν το Pomade σκληραίνει, τα μαλλιά σας θα παραμείνουν  μαλακά και αρκετά χαλαρά για να εκτελέσετε με  μια χτένα το χτένισμα σας και να δώσετε την φόρμα που θέλετε. Επίσης, δεν θα στεγνώσουν τα μαλλιά σας, αντίθετα με τα σύγχρονα gel τα οποία συχνά περιέχουν αλκοόλη και ξηραίνουν τα μαλλιά.

Η γλυκόπικρη μυρωδιά του, μπορεί να μην είναι για όλα τα γούστα, ειδικά δεδομένου ότι διαρκεί για αρκετό διάστημα. Απλώνεται εύκολα στα μαλλιά και παρέχει αξιοπρεπή αποτελέσματα για τους άνδρες με λεπτή τρίχα, ενώ δεν μπορεί να δαμάσει πιο χοντρές τρίχες πολύ καλά, επειδή είναι πάρα πολύ μαλακό. Πώς να επιλέξετε Pomade

Αν αποφασίσετε να διαλέξετε ένα pomade για δοκιμή, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα μέσο έως μαλακό, για να είναι εύκολα εφαρμόσιμο στα μαλλιά σας και να σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε πως να το χειρίζεστε χωρίς να απογοητευτείτε.

Είναι πολύ διαφορετικό από τα σύγχρονα προϊόντα, και θέλει λίγη υπομονή και πολλή πρακτική, όπου είναι απαραίτητη για να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα.

Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα για τα μαλλιά, το pomade διαρκεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα πρέπει να βάζετε μόνο ένα μικροσκοπικό κομμάτι για κάθε εφαρμογή. Σε περίπτωση που προτιμάτε περισσότερο κράτημα, κάντε μείγμα με κάποια πιο σκληρά Pomade, όταν θα έχετε μεγαλύτερη εξοικείωση με αυτά.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αγοράσετε μια σειρά από διαφορετικά είδη και να αποφασίσετε τι σας αρέσει περισσότερο. Δεδομένου ότι τα περισσότερα Pomade κοστίζουν μόλις λίγα ευρώ, είναι μια καλή επένδυση.Είδη του Pomade μαλλιών

Υπάρχουν δύο τύποι pomade:  οι πομάδες με βάση το πετρέλαιο και οι πομάδες με βάση το νερό

1. Πομάδα  με βάση το πετρέλαιο

Κατασκευάζονται με μια πιο παραδοσιακή φόρμουλα που περιέχει συνήθως πετρέλαιο, λίπος, παραφίνη και άλλα κηρώδη υλικά. Αυτός ο τύπος πομάδας είναι πιο δύσκολο να ξεπλυθεί και χρειάζεται αρκετές πλύσεις με σαμπουάν. Παρέχουν όμως  τη μέγιστη λάμψη και υφή.Πλεονεκτήματα 

Re-styling κατά τη διάρκεια της ημέρας

Διαρκεί περισσότερο 

Παρέχει μεγάλη υγρασία

Παρέχει ισχυρό κράτημα μαλλιώνΜειονεκτήματα 

Δεν ξεπλένει εύκολα

Προκαλεί μπέρδεμα 

Τα μαλλιά φαίνονται λιπαρά2. Πομάδα με βάση το νερό

Οι πομάδες με βάση το νερό μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν και έτσι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρά μαλλιά και δεν προκαλούν  συσσώρευση. Δεδομένου ότι είναι με βάση το νερό, στεγνώνει γρήγορα, και επομένως απαιτεί τη χρήση νερού για re-styling καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν χρειαστεί.Πλεονεκτήματα 

Εξαιρετικά εύκολο να καθαριστεί

Μεγάλη διάρκεια 

Δεν κάνει τα μαλλιά λιπαρά

Λιγότερο επιρρεπείς στο να προκαλέσουν ξηροδερμίαΜειονεκτήματα 

Λιγότερη λάμψη 

Στεγνώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

Δεν είναι εύκολο να γίνει re-stylingΔιάσημες πομάδες μαλλιών 

1. Murray’s Superior Hair Dressing Pomade 

 Τα  Murray είναι ίσως η πλέον γνωστή μάρκα και τα πιο ευρέως διαθέσιμα κεριά στην αγορά σήμερα. Από το 1925, τα Murray από το Ουαϊόμινγκ έχουν διανέμει διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά, και έχουν τα ίδια συστατικά με την πρώτη συνταγή: βαζελίνη, ορυκτέλαιο, και άρωμα. Είναι ένα από τα δυσκολότερα Pomade, που είναι διαθέσιμα και ως εκ τούτου, δεν απευθύνονται σε αρχάριους.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή οι επαγγελματίες ξέρουν πώς να τα χειριστούν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι για όλους. Οι αρχάριοι θα πρέπει να προσπαθήσουν ιδιαίτερα στην αρχή με μαλακότερες και πιο εναλλακτικές λύσεις  γιατί είναι σίγουρα πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.

Μόλις μάθετε όμως πως να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας, το στυλ σας θα διαρκεί όλη την ημέρα, και θα μπορείτε να διαμορφώσετε το στυλ σας με μια χτένα. Με απαλή μυρωδιά βανίλιας και ματ λάμψη, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους άνδρες που έχουν πιο χοντρές τρίχες και θέλουν να έχουν Dapper μαλλιά όλη την ημέρα και τη νύχτα.2. Superior Light Murray 

Επιπλέον, η Murray παράγει το Superior Light Pomade, το οποίο είναι πολύ πιο λαμπερό και μαλακό από το πρωτότυπο. Ένα πολύ καλό και μαλακό κερί, θρέφει τα μαλλιά, δίνοντάς τους μια ελαφριά λάμψη και φυσικό κράτημα. Οι προχωρημένοι χρήστες ανακατεύουν μερικές φορές τα διάφορα κεριά, προκειμένου να επιτύχουν ακριβώς τη σωστή εμφάνιση που θέλουν. Είναι φτιαγμένο από βαζελίνη, λανολίνη και Aloe καθώς και λίγο λάδι καρύδας, το οποίο δίνει μια ευχάριστη μυρωδιά.

Ιδανικό για αρχάριους, επιτρέπει στην τρίχα να λάμψει. Το κερί είναι συσκευασμένο σε μια ελκυστική, συσκευασία, νοσταλγική, με ένα vintage-style.

Κατασκευασμένο στις ΗΠΑ. (Χωρίς χρώμα ή συντηρητικά)  3. Royal Crown 

Η Royal Crown pomade έχει δημιουργηθεί από τον J. Strickland & Co. στο Μέμφις του Τενεσί από το 1938. Σε αντίθεση με άλλα κεριά παρέχει λάμψη για μεσαίο κράτημα, ενώ μυρίζει λίγο σαν το μέλι και καλέντουλα.

Το θρυλικό pomade του Johnny C! Στη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας. Είναι ημι-μαλακό, αλλά παχύ κερί, δίνει ένα μεσαίο κράτημα.

Έχει ένα πολύ ελαφρύ, και γλυκό άρωμα. Το Royal Crown Pomade mens καταπραΰνει την ψαλίδα, προσθέτει λάμψη, βελτιώνει την υφή και τη διαχειρισιμότητα των μαλλιών σας. Αφήνει τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά πιο μαλακά. Στην Αμερική είναι το αγαπημένο. Φτιαγμένο με ελαιόλαδο.

Έχει ένα πολύ ευχάριστο, γλυκό άρωμα λεβάντας, και είναι συσκευασμένο, όπως στη δεκαετία του τριάντα σε ένα κουτί από χαρτόνι. Εκτός από αυτή την αυθεντική εκδοχή, υπάρχει επίσης ένα Royal Crown Pomade για τους άνδρες που θέλουν να είναι λίγο σκληρό. Και τα δύο έρχονται σε λευκοσιδηρά δοχεία, φυσικά!4. Dax Wave & Groom -Wax / red: Red dax.

 Επίσης ονομάζεται και κόκκινο κερί. Παρέχει αξιόπιστο αποτέλεσμα και δυνατό κράτημα.

Το κόκκινο DAX ή απλά “DAX Wax” – είναι ιδανικό για mega-σκληρό αποτέλεσμα και διαρκή αποτελέσματα. Αυτό το κερί – αλοιφή είναι ιδανικό για τη διαχείριση δυσεπίλυτων καταστάσεων ή κατσαρών μαλλιών. Κατάλληλο για το καλοκαίρι, δεδομένου ότι παρέχει στα μαλλιά σας αξιόπιστη συντήρηση, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εάν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει Pomade δεν προτείνεται ή χρήση του red dax. Απλά ξεκινήστε με κάτι πιο ελαφρύ για να δείτε πως λειτουργεί το προϊόν, αλλά και όλα τα Pomade γενικά. Συνιστάται οπωσδήποτε το ειδικό σαμπουάν για λούσιμο όλων των Pomade, για την απομάκρυνση του υλικού εύκολα και γρήγορα, αλλιώς θα δυσκολευτείτε στο ξέβγαλμα

Comments (1)

    • Κωστας
    • 2020-02-04 17:30:03
    Οι πομάδες Uppercut, Layrite και Reuzel που έχω δοκιμάσει είναι όντως πολύ καλές και σε κράτημα και σε ευκολία χρήσης.

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών