Πως να μακρύνω τα μαλλιά μου; | 7 γρήγοροι τρόποιΠως να μακρύνω τα μαλλιά μου; Πολλές γυναίκες κάθε φορά που κόβουν τα μαλλιά τους, θα ήθελαν να το πάρουν πίσω.

Τα μαλλιά τυπικά αυξάνονται μόνο κατά ένα τέταρτο της ίντσας ή μισής ίντσας το μέγιστο ανά μήνα. Και ακόμα, η παρατεταμένη τρίχα είναι δυνατή μόνο αν είναι εξαιρετικά υγιής και δεν έχει τόνους σπασμένων άκρων.

Τα καλά νέα; Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα - τουλάχιστον μισή ίντσα ανά μήνα - μπορείτε, πράγματι, να επιταχύνετε τη διαδικασία λίγο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:1. Κουρευτείτε συχνά

Οι ειδικοί υποστηρίζουν έντονα το κόψιμο των μαλλιών σας για να αυξηθούν γρηγορότερα.  Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αν θέλετε μακριά, υγιή  μαλλιά, τα συχνά κουρέματα  είναι ένα ζήτημα μη διαπραγματεύσιμο.

Το να αφήνετε για καιρό τα μαλλιά σας φθαρμένα, με σπασμένα άκρα θα τα κάνει τελικά να σπάσουν εντελώς,και να φαίνονται εντελώς λεπτά.

Προτείνεται να κουρεύεστε κάθε 10 έως 12 εβδομάδες, για να αποφευχθεί η διάσπαση των άκρων.

   2. Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το πλύσιμο των μαλλιών σας με κρύο νερό στο τέλος του ντους σας μπορεί να δώσει μια πρόσθετη ώθηση  δύναμης ανάπτυξης στα μαλλιά σας.

Το κρύο νερό βοηθά στην αποφυγή απώλειας υγρασίας, Χρειάζεται μόνο να το κάνετε για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αυτό το επιπλέον βήμα μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά με την πάροδο του χρόνου.3. Μην ξεχνάς το conditioner

Ας πούμε απλά ότι το conditioner θα πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν προσπαθείτε να μεγαλώσετε γρήγορα τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας κάθε φορά που κάνετε ντους.

Με την πάροδο του χρόνου, το βάψιμο και το styling, κάνουν  τα μαλλιά πιο αδύναμα και έτσι υπάρχει περισσότερη θραύση και κατά συνέπεια πιο κοντά μαλλιά. 

Έτσι για να προσφέρετε στα μαλλιά σας καλή υγεία, χρησιμοποιείστε πάντα conditioner, το οποίο βοηθά στην αντικατάσταση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών των μαλλιών.4. Απέφυγε τις θερμικές συσκευές

Βάλε τα εργαλεία ισίωματος ή μπουκλαρίσματος κάτω για ένα διάστημα. Το ίσιωμα μαλλιών, τα θερμικά σίδερα  και όλα τα σχετικά προκαλούν  πολλή  ζημιά και δεν θα βοηθήσουν στην προσπάθεια για μακριά μαλλιά.

Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνουν και η υπερβολική χρήση αυτών των εργαλείων δεν ευνοεί τα μακριά μαλλιά.Ακόμα κι αν μειώσετε τη χρήση του εργαλείου θερμότητας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό θερμότητας κάθε φορά πριν την εφαρμογή.5. Χτενίστε σωστά

Το βούρτσισμα των μαλλιών σας είναι απαραίτητο, προφανώς, αλλά να έχετε κατά νου ότι το επιθετικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά σας. Βασικά, εάν ακούτε τον ήχο της βούρτσας να σπάει τα μαλλιά σας, σίγουρα πρέπει να προσέξετε.

 Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα και άρα πιο επιρρεπή σε θραύση.

Όταν χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά, βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε από το κάτω μέρος και εργάζεστε με αργό ρυθμό. Συχνά βουρτσίζουμε απο την κορυφή , αλλά αυτό απλά ωθεί μικρά μπερδέματα σε ένα μεγάλο κόμπο και μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλά μαλλιά.

Αντί να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χτένα , επιλέξτε μια φυσική βούρτσα, η οποία βοηθά στην ομαλή διανομή των φυσικών ελαίων του τριχωτού σας.6. Προσοχή στο styling

Άμα πιάνετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά ή με οποιονδήποτε τρόπο στο ίδιο μέρος στο κεφάλι σας κάθε μέρα, τα μαλλιά σας θα σπάσουν με την πάροδο του χρόνου από τη συνεχή ένταση.

Η συχνή αλλαγή του σημείου που τα πιάνετε είναι μια εύκολη κίνηση που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της δύναμης των μαλλιών σας , πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν δυνατά και χωρίς ζημιές.7. Αντικαταστήστε τα λαστιχάκια σας

Τα λάθος λαστιχάκια μαλλιών μπορούν να πιέζουν υπερβολικά τα μαλλιά σας και να τα οδηγούν σε θραύση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να φορέστε ξανά στα μαλλιά σας ή να μην τα ξανά πιάσετε. Απλά αγοράστε τα σύγχρονα λαστιχάκια που προστατεύουν τα μαλλιά σας.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών