Τι είναι το έλαιο Tea Tree και γιατί υπάρχει σε πολλά προϊόντα ξυρίσματος;

Τι είναι το έλαιο Tea Tree;Το έλαιο Tea Tree, γνωστό και ως λάδι melaleuca oil ή ti tree oil, είναι ένα αιθέριο έλαιο με μια φρέσκια μυρωδιά και ένα χρώμα που κυμαίνεται από απαλό κίτρινο μέχρι σχεδόν άχρωμο και καθαρό.

Προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου τσαγιού, Melaleuca alternifolia, που προέρχεται από τη βορειοανατολική ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Queensland Αυστραλία.

Παρόλο που υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του Tea Tree Oil, χρησιμοποιείται συνήθως ως τοπικό φάρμακο σε χαμηλές συγκεντρώσεις για την απόπειρα θεραπείας των δερματικών παθήσεων.

Το έλαιο αυτό αξιώνεται ως χρήσιμο για τη θεραπεία της πιτυρίδας, της ακμής, των ψειρών, του έρπητα, των δαγκωμάτων των εντόμων, της ψώρα και των δερματικών μυκητιακών ή βακτηριακών λοιμώξεων.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου Tea Tree;

Υπάρχουν πολλά αναφερθέντα οφέλη του Tea Tree oil, συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριακών, αντιφλεγμονωδών, αντιμυκητιασικών και αντιϊικών ιδιοτήτων. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει προταθεί ότι το έλαιο τσαγιού μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως μύκητα των νυχιών, ροδόχρου ακμής, ακμή, κρύες πληγές και δερματίτιδα εξ επαφής.

Ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει πολλές πρόσφατες αυστηρές επιστημονικές ή κλινικές μελέτες. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) στις Ηνωμένες Πολιτείες απαριθμούν μερικά άρθρα, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επίδρασή του στη μείωση της επαγόμενης από ισταμίνη φλεγμονής του δέρματος και ενός άλλου για τα μικροβιακά του.

Το Tea Tree Oil στα προϊόντα ξυρίσματος

Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα από τα συστατικά που συνήθως δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα προϊόντα ξυρίσματος, παίζοντας συχνότερα έναν υποστηρικτικό ρόλο.

Αρκετά βασικά προϊόντα ξυρίσματος περιλαμβάνουν το έλαιο δέντρων τσαγιού, συμπεριλαμβανομένης της κρέμας ξυρίσματος. Αλλά πιθανότατα θα το δείτε πιο συχνά σε προϊόντα όπως aftershave ή προϊόντα ειδικά για κοψίματα ξυραφιού.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών