Τα πάντα για πριν και μετά το ξύρισμαΤα πάντα για πριν και μετά το ξύρισμαΠριν το ξύρισμα

Προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο και πιο άνετο ξύρισμα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε κατάλληλα το πρόσωπο σας. Η κακή προετοιμασία ξυρίσματος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τον ερεθισμό του δέρματος.

Μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας πριν το ξύρισμα μπορεί να μεταμορφώσει τα αποτελέσματα ξυρίσματος.Ζεστό νερό

Το βασικό μέρος κάθε διαδικασίας πριν το ξύρισμα είναι το ζεστό νερό. Το ζεστό νερό μαλακώνει την γενειάδα, διευκολύνοντας την κοπή και καθαρίζει επίσης το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που μπορεί να υπάρχουν γύρω από τις τρίχες της γενειάδας.

Το ξύρισμα αμέσως μετά από ένα ζεστό ντους, η εφαρμογή μίας πετσέτας εμποτισμένης με ζεστό νερό ή απλώς η τοποθέτηση ζεστού νερού στο πρόσωπό σας για ένα λεπτό ή δύο είναι όλοι οι εύκολοι τρόποι να μαλακώσετε τα γένια σας.

Χρησιμοποιώντας ένα καθημερινό απολεπιστικό κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα βοηθήσετε περισσότερο να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και να αφήσετε το ζεστό νερό να εισχωρήσει στη γενειάδα και στο δέρμα.Pre-Shave Balm και Lotion

Για ιδιαιτέρα σκληρές τρίχες συνιστάται να χρησιμοποιείτε balm ή lotion για να επιταχύνετε και να αυξήσετε το μαλακτικό αποτέλεσμα στις τρίχες γενειάδας. Αυτά συνήθως εφαρμόζονται στην περιοχή της γενειάδας και στη συνέχεια αφήνονται για ένα λεπτό ή δύο για να κάνουν τη δουλειά τους - αυτή είναι μια καλή στιγμή για να προχωρήσετε με κάτι άλλο, όπως να προετοιμάσετε τον αφρό ξυρίσματος σας.

Τα προϊόντα για πριν το ξύρισμα μπορούν στη συνέχεια να ξεπλυθούν ή μπορείτε να εφαρμόσετε τον αφρό ξυρίσματος απευθείας πάνω, αν προτιμάτε.Pre-Shave Oil

Τo λάδι για πριν το ξύρισμα μπορεί να έχει μαλακτικό αποτέλεσμα στην γενειάδα αλλά επίσης να βοηθήσει στην παροχή πρόσθετης λίπανσης για την καλύτερη ολίσθηση του ξυραφιού κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος.  Εφαρμόζεται πριν από τον αφρό ξυρίσματος.

Για όσους δεν έχετε εμπειρία στο ξύρισμα συνιστούμε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία και να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα για να εξασφαλίσετε το καλύτερο ξύρισμα.

Όταν επιτύχετε το σωστό ξύρισμα χωρίς ερεθισμό τότε μπορείτε να αρχίσετε να μειώνετε την πριν διαδικασία εάν αισθάνεστε ότι πρέπει.Μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα, το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει ευάλωτο και εκτεθειμένο και είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε κατάλληλα για να το διατηρήσετε φρέσκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να καθαρίσετε τυχόν υπολλείμματα αφρού ξυρίσματος από το δέρμα. Όταν το δέρμα είναι εντελώς καθαρό, θα πρέπει να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με πολύ κρύο νερό. Το κρύο νερό θα σας βοηθήσει να συσφίξετε τους ανοιχτούς πόρους, να σταματήσετε τυχόν μικρές κηλίδες αίματος που μπορεί να υπάρχουν και έτσι θα αρχίσει να ηρεμεί το δέρμα.

Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε το πρόσωπό σας απαλά με μια πετσέτα,και όχι να το τρίψετε, καθώς το τρίψιμο με την πετσέτα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.Aftershave splash

Το aftershave splash είναι ένα υγρό, συχνά με αλκοόλ, που έχει αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες για να ηρεμήσει και να θρέψει το δέρμα μετά το ξύρισμα. Τα splashes είναι δημοφιλείς σε άνδρες που έχουν λιπαρό δέρμα ή ζουν σε θερμές χώρες. Είναι συνήθως βαριά αρωματισμένα.Aftershave balms

Ένα balm μετά το στέγνωμα έχει μια εντονότερη συνέπεια από ένα splash. Είναι πιο ενυδατικό και προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από το ερεθισμό. Τα balms μετά το ξύρισμα είναι ιδιαίτερα καλά για τους χειμερινούς μήνες όταν ο κρύος αέρας μπορεί να στεγνώσει το δέρμα.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών