Πως να διαλέξω το σωστό πινέλο ξυρίσματος;Πως να διαλέξω το σωστό πινέλο ξυρίσματος;

Η επιλογή του σωστού πινέλου ξυρίσματος σίγουρα δεν είναι τόσο απλή όσο πολλοί νομίζουν καθώς πλέον υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, που διατίθενται από μικρούς τεχνίτες μέχρι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εδραιωθεί εδώ και πολύ καιρό.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το ζήτημα συζητώντας τα διαφορετικά στοιχεία των πινέλων ξυρίσματος συμπεραίνοντας έτσι τι είναι καλύτερο για τον καθένα σας.

 Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ξυρίσματος;

Με απλά λόγια, ένα πινέλο ξυρίσματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το δέρμα για το ξύρισμα και όχι μόνο για ένα μόνο λόγο.  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η χρήση ενός πινέλου ξυρίσματος ωφελεί τη διαδικασία ξυρίσματος:1. Ενυδάτωση

Με τη χρήση ενός πινέλου, η κρέμα ή το σαπουνι ξυρίσματος αναμιγνύεται περαιτέρω με το νερό, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό για τον έλεγχο της ξυριστικής λεπίδας.

Μειώνει επίσης την ποσότητα αέρα στον αφρό, εμποδίζοντας έτσι το δέρμα να ξεραθεί πρόωρα και ενδεχομένως να προκαλέσει ερεθισμό.

Επιπλέον, το πινέλο ξυρίσματος χρειάζεται συνήθως λιγότερο προϊόν για να κάνει καλό αφρό: οι παραδοσιακές κρέμες ξυρίσματος και τα σαπούνια μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, αλλά χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα  διαρκούν πολύ περισσότερο και το κόστος ανά ξυρίσμα μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό.2. Καθαρισμός και Απολέπιση

Επειδή το πινέλο χρησιμοποιείται συχνότερα με σαπούνι ή κρέμα ξυρίσματος, η χρήση του μπορεί να μειώσει την ανάγκη για το πλύσιμο ή τον καθαρισμό του δέρματος πριν από το ξύρισμα. Το πινέλο ξυρίσματος παράγει επίσης ένα ήπιο απολεπιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα διότι βοηθάει να απομακρυνθούν οι σπασμένες τρίχες και να ανοίξουν οι πόροι.3. Σωστή εφαρμογή του αφρού

Όταν τα προϊόντα ξυρίσματος εφαρμόζονται μόνο με τα δάχτυλα, οι τρίχες τείνουν να σπάνε , καθιστώντας πιο δύσκολο για την άκρη της λεπίδας του ξυραφιού να φτάσει βαθιά. Όταν ένα πινέλο ξυρίσματος χρησιμοποιείται σωστά, ανυψώνει τις τρίχες και τις περιβάλλει παντού με αφρό, απαιτώντας λιγότερο κόπο κατά το ξύρισμα.4. Μια καλύτερη εμπειρία ξυρίσματος

Πέρα από τις πρακτικές πτυχές της χρήσης ενός πινέλου ξυρίσματος, μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία ξυρίσματος  και να σας κανει να αισθανθείτε πραγματικά ωραία! Και για μερικούς, αυτό το αίσθημα ζεστού, αρωματικού αφρού στο πρόσωπο είναι πολύ χαλαρωτικό και ελκυστικό.Είδος τρίχας πινέλου ξυρίσματος

Τα πινέλα ξυρίσματος γενικά διατίθενται σε τέσσερα βασικά είδη τριχών. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες και υποκατηγορίες αλλά οι βασικές κατηγορίες είναι οι παρακάτω : τρίχες αγριόχοιρου, τρίχες από ασβού, τρίχες αλόγου ή συνθετικό υλικό.1. Πινέλα με τρίχες αγριόχοιρου

Τα πινέλα με τρίχες αγριόχοιρου  που μερικές φορές ονομάζονται "πινέλα φυσικής τρίχας" - είναι τα πιο συχνά εμφανιζόμενα στις μαζικές αγορές. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σκληρή τρίχα και απευθύνονται σε αυτούς που έχουν σκληρή τρίχα στην επιδερμίδα τους.

Ένα καλά κατασκευασμένο πινέλο χοίρου μπορεί να προσφέρει χρόνια υπηρεσίας και μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά. Οι τρίχες των αγριόχοιρων συγκρατούν λιγότερο νερό από τις τρίχες ασβού, είναι σκληρά όπως είπαμε και απαιτουν <στρώσιμο>.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά επώνυμα πινέλα χοίρου μετά από 6 μήνες χρήση, και αφού ο θύσανος ανοίξει λίγο, δίνει αποτέλεσμα που θα το ζήλευαν πινέλα ξυρίσματος με τριπλάσια τιμή.2. Πινέλα με τρίχες ασβού

Οι τρίχες ασβού έχουν θεωρηθεί ιστορικά ως το προτιμώμενο υλικό για τα πινέλα ξυρίσματος και μπορούν γενικά να κάνουν έναν καλύτερο αφρό πιο γρήγορα. Μπορούν επίσης να διατηρούν περισσότερη θερμότητα και νερό από άλλα πινέλα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές ποιότητες τριχών:

Ο χαμηλότερος βαθμός ποιότητας τριχών ασβού αναφέρεται γενικά ως "Pure". Αυτό πινέλο χαρακτηρίζεται από ένα σκούρο χρώμα και μία πυκνή, σχετικά άκαμπτη, χονδροειδής τρίχα.

Το επόμενο Level  ονομάζεται συνήθως "Best". Αυτά τα μεσαίας ποιότητας  πινέλα είναι γενικά καλύτερα κατασκευασμένα και οι τρίχες τους  είναι λεπτότερες, μαλακότερες και απαλότερες στο χρώμα.

Αυτά τα πινέλα  συγκρατούν το νερό και θερμαίνουν αισθητά καλύτερα - μερικές φορές εντυπωσιακά καλύτερα από αυτά με χαμηλότερη ποιότητα.

To υψηλότερο Level των πινέλων συνήθως χαρακτηρίζεται "silvertip". Αυτά είναι συνήθως κατασκευασμένα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, συχνά με χειροποίητη χειροτεχνία, και κατέχουν τις υψηλότερες τιμές.

Έχουν συνήθως το χρώμα της κρέμας στην κορυφή με πιο σκούρες ζώνες χρώματος κάτω και είναι πολύ λεπτές, αλλά ακόμα αρκετά εύκαμπτες τρίχες. Αυτά φυσικά θα διατηρήσουν ακόμα περισσότερο νερό και θερμότητα από τις άλλες, προσφέροντάας σας ενα βελούδινο άγγιγμα στο δέρμα σας.1. Πινέλα με τρίχες αλόγου

Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες αλόγου είναι γενικά κατασκευασμένα από τις τρίχες της χαίτης ή της ουράς ενός αλόγου (ή είναι μείγμα και των δύο ). Η απόδοση ενος είναι πολλή καλή αναλόγως τον καταστευαστή και την χρήση.

2. Πινέλα με συνθετικές τρίχες

Τέλος υπάρχουν συνθετικά πινέλα ξυρίσματος. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από πινέλα με νάιλον τρίχες έως εκείνα με πιο εξειδικευμένο συνθετικό υλικό. Στο παρελθόν η τιμή και η απόδοσή τους συνήθως βρίσκονταν μεταξύ αυτών των αγριόχοιρων και των ασβών.

Ωστόσο, έχουν σημειωθεί κάποιες αρκετά σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία δύο χρόνια και τα συνθετικά υλικά είναι τώρα πολύ πιο κοντά στην απόδοση ενός ακριβού πινέλου ασβού με εξαιρετική αίσθηση στο πρόσωπό σας.

Η πιο vfm αγορά πριν προχωρήσει κανείς σε ακριβά πινέλα ξύρίσματος.Μέγεθος πινέλου

Οι διαστάσεις του πινέλου ξυρίσματος τυπικά εκφράζονται σε χιλιοστά και συχνά χωρίζονται σε τρία τμήματα: μήκος τρίχας, Knot, συνολικό ύψος.

Το μήκος της τρίχας είναι το μήκος των τριχών από την κορυφή της λαβής μέχρι το άκρο των τριχών.

To Knot είναι μια ένδειξη της ποσότητας τριχών που βρίσκονται στη λαβή. 

Το μήκος της λαβής υπολογίζεται για να προσδιοριστεί το συνολικό ύψος του πινέλου ξυρίσματος.

Γενικά, τα μεγαλύτερα πινέλα τείνουν να αφρίζουν μεγάλες περιοχές και πιο γρήγορα, ενώ τα μικρότερα πινέλα προσφέρουν περισσότερο έλεγχο.

Τα μεγέθη των πινέλων καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα, αλλά νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το μήκος της τρίχας είναι πάνω κάτω 50 χιλιοστά και το μέσο Knot είναι περίπου 22-24 χιλιοστά.Σχήμα της τρίχας πινέλου ξυρίσματος.

Το μέγεθος και το σχήμα του πινέλου είναι λίγο πιο διφορούμενα. Οι άκρες των τριχών μπορούν να διαμορφωθούν σε σχήμα ανεμιστήρα ή σε σχήμα που μοιάζει με βολβό. Κάθε στυλ έχει τους υποστηρικτές του, αλλά δεν υπάρχει πραγματική συμφωνία σχετικά με αυτό.

Εάν δεν γνωρίζετε τι θέλετε, σας προτείνω να μετρήσετε την απόσταση από την παλάμη του χεριού σας μέχρι τον αντίχειρα και να αφήσετε τη μέτρηση να είναι το μέγιστο μήκος της λαβής.Κριτήρια για το τέλειο πινέλο ξυρίσματος.

Σε αντίθεση με μόλις πριν από λίγα χρόνια, υπάρχουν τώρα πολλές ωραίες επιλογές όταν πρόκειται για την αγορά ενός πινέλου ξυρίσματος. Με τόσες πολλές επιλογές, πώς μπορεί να καθοριστεί η "καλύτερη"; Αυτοί οι παράγοντες μπορόυν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό:

Απόδοση: πόσο καλά το πινέλο δημιουργεί αφρό, λαμβάνοντας υπόψη τις μεμονωμένες περιστάσεις.

Κατασκευή: υλικά κατάλληλα στεγανά και προσεκτικά κατασκευασμένα.

Φήμη και δημοτικότητα.

Η συνολική αξία.

Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη: το μέγεθος των τριχών διαφέρει όπως και τα μεγέθη των λαβών για να χωρέσουν μεγαλύτερα ή μικρότερα χέρια.

Το HairMaker.Gr διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πινέλων ξύρίσματος. Δείτε τα όλα εδώ.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών