Alum block Τι είναι και σε τι χρησιμεύειAlum block – Γιατί να το χρησιμοποιήσετε μετά το ξύρισμα.To alum block είναι το μυστικό όπλο κάθε παραδοσιακού ξυριστή.

Ναι κύριοι, μαζί με το πινέλο την ξυριστική μηχανή,  το alum block είναι απαραίτητο εργαλείο στο κιτ περιποίησης σας!Τι είναι το alum block? και που χρησιμοποιείται.

Είναι ένα φυσικό ορυκτό (κάλιο και αλουμίνιο) που χρησιμοποιείται για καλλωπιστικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.

Όταν χρησιμοποιείται μετά το ξύρισμα, το alum block προσφέρει ανακούφιση από το κάψιμο του ξυραφιού και ενεργεί ως ως αντισηπτικό αλλά και ως στυπτικό για να σταματήσει η αιμορραγία από μικρά κοψίματα.

Χρήση του Alum Block ως Αντιιδρωτικό και Αποσμητικό

Για αιώνες οι άνθρωποι στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία γνωρίζουν ότι η εφαρμογή Alum block στις μασχάλες προσφέρει προστασία από τις μυρωδιές και τον ιδρώτα, ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι είναι 100% φυσικό.

Το κρύσταλλο Alum είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ένα φυσικό αντιιδρωτικό. Δεν είναι αρωματικό οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας αρωματικό αποσμητικό.

Πέτρα Alum για μετά την αποτρίχωση (Ειδικά για γυναίκες)

Το alum δεν χρησιμοποιείται μόνο από άνδρες, και οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τις μαγικές του ιδιότητες καταπραΰνοντας το δέρμα μετά από την αποτρίχωση με κερί. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μπικίνι και του προσώπου σας.Η Ιστορία του Alum Block

Το alum block χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους πριν από 4000 χρόνια για τις θεραπευτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες ενώ οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που έφεραν το Alum στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτα χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο και στη συνέχεια για αποσμητικό.

Το 1436 έγινε μία διαδικασία "δεσίματος" του alum με πέτρα στην Τολφα της Ιταλίας, μετατρέποντας έτσι το alum block που περιείχε την πέτρα σε βιομηχανικά παραγόμενο προϊόν. Ο Πάπας Πίος ο δεύτερος διεκδίκησε το μονοπώλιο στην αγορά alum block θέλοντας να συγκεντρώσει κεφάλαια από τις πωλήσεις του για να κάνει μια ακόμη σταυροφορία.

Παραδοσιακοί μπαρμπέρηδες χρησιμοποιούν κατά κόρον alum block για να αντιμετωπίσουν τους ερεθισμούς από το ξύρισμα και να σταματούν τα μικρό κοψίματα.Γιατί να χρησιμοποιήσετε το alum block στο ξύρισμά σας ?

Το παραδοσιακό ξύρισμα είναι μια τέχνη, η οποία απαιτεί υπομονή και δεξιότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος, ακόμα και προχωρημένοι wet shavers παθαίνουν μικρό κοψίματα.

Το alum block είναι το μυστικό σας όπλο για τέτοιες στιγμές. Βοηθά συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και σφίγγοντας τους πόρους, για να σταματήσει η αιμορραγία.

Επίσης άν το κάψιμο από το ξύρισμα είναι πρόβλημα για εσάς, η καταπραϋντική επίδραση του alum στο δέρμα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ερεθισμών.

Πως να χρησιμοποιήσετε το Alum block μετά το ξύρισμα.

Το Alum Block χρησιμοποιείται καλύτερα μετά το ξύρισμα. Ξεπλύνετε όλη την κρέμα ή το σαπούνι ξυρίσματος και μετά βρέξτε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

Αυτό βοηθά στο κλείσιμο των πόρων και θα επιτρέψει στο μπλοκ να γλιστρήσει απαλά στο πρόσωπο.

Βρέξτε το alum, τρίψτε απαλά το προσωπό σας και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.

Εάν έχετε ένα κόψιμο, ακουμπήστε το μπλοκ με ελαφριά πίεση και κρατήστε το για 20 - 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

Το μυρμήγκιασμα ή το τσούξιμο είναι φυσιολογικό. Εάν είστε νέοι στο ξύρισμα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε περιοχές στις οποίες χρειάζεται βελτίωση η τεχνική σας για την επόμενη φορά.

Αφήστε το να στεγνώσει μετά τη χρήση 1-2 λεπτά μέχρι να καθαρίσετε τα ξυριστικά σας μετά ξεβγάζετε με κρύο νερό το πρόσωπό σας.

Αποθηκεύστε το σε ξηρό μέρος. Εάν το alum block εκτίθεται σε υγρασία, θα διαλυθεί σιγά σιγά.

Extra Tip: Μπορείτε να το τρίψετε στα δάχτυλα σας πριν το ξύρισμα. Αυτό θα βοηθήσει στο να έχετε πιο σταθερό κράτημα της ξυριστικής μηχανής εάν

γλυστράει η λαβή, και δεν είναι αντιολισθητική.Alum Block ή Styptic Pencil?

Αν είστε wet shaver, είναι πολύ πιθανό να πάθετε μερικά κοψίματα κατά καιρούς.

Είτε είστε προσεκτικοί ή έμπειροι στη χρήση ξυριστικής μηχανής ασφαλείας, ή σαβέτας είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

Τα δύο προϊόντα που χρησιμοποιούνται συνήθως μετά το ξύρισμα για να κλείσουμε τα κοψίματα είναι το alum block και το στυπτικό μολύβι.

Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ των δύο προϊόντων:

  • Το alum block βοηθά στο να σταματήσει το αίμα από μικρά κοψίματα, ενώ το στυπτικό μολύβι είναι για πιο βαθιά κοψίματα και σε γωνίες που δεν μπορεί να μπει το alum block.
  • Το Alum Block έχει στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στην τόνωση του προσώπου, ενώ τα περισσότερα στυπτικά μολύβια όχι.
  • Το στυπτικό μολύβι αφήνει ένα λευκό υπόλειμμα άπο σκόνη στο πρόσωπό σας  μερικές φορές μετά τη χρήση, ενώ το alum block δεν το κάνει.
  • Είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο να εφαρμόσετε το alum block στο πρόσωπο και το λαιμό σας σε σύγκριση με το στυπτικό μολύβι.Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών