Τι είναι οι νότες ενός αρώματος;Τι είναι οι νότες  ενός αρώματος;

Οι γνώσεις στις λεπτομέρειες των αρωμάτων δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά βελτιώνουν  την ικανότητά μας να κάνουμε σωστή επιλογή του αρώματος που μας ταιριάζει.

Άρα, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τις βασικές αρχές και  στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη γνώση για να βρείτε το άρωμα που σας χαρακτηρίζει.

Θα χρησιμοποιήσω τον όρο "άρωμα" ως γενικό χαρακτηρισμό, εφόσον όλα αυτά ισχύουν για κολώνιες, eau de toilette, eau de parfum, αλλά και aftershave.

Ένα άρωμα έχει τρεις βασικές φάσεις, όσον αφορά τη μυρωδιά που βγάζει.

Τις φάσεις αυτές τις αναλύουμε μέσα από τις νότες του.

Οι νότες είναι συνδυασμός διαφορετικών συστατικών.

Οι φάσεις ενός αρώματος, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις νότες του, είναι: νότες κορυφής, μεσαίες νότες και νότες βάσης.

Εξατμίζονται σε διαφορετικές ταχύτητες, που σημαίνει ότι κάθε νότα αποκαλύπτεται με το πέρασμα του χρόνου, με τις νότες κορυφής να έρχονται πρώτα, ακολουθούμενες από τις μεσαίες και τέλος τις νότες βάσης.Νότες κορυφής

Οι νότες κορυφής γίνονται αντιληπτές μέσα στα πρώτα 15 λεπτά και τείνουν να είναι οι πιο εντυπωσιακές, ασυνήθιστες νότες.

Οι σχεδιαστές αρώματος το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή μας.

Τα έντονα αυτά αρώματα ανήκουν στις νότες κορυφής.Μεσαίες νότες

Οι μεσαίες νότες είναι συχνά πικάντικες ή λουλουδάτες στα ανδρικά αρώματα.

Συχνά είναι αυτό που θα σκεφτόσασταν ως η «κύρια» μυρωδιά και διαρκούν γενικά από 2 εως 5 ώρες, ανάλογα το είδος του αρώματος.Νότες βάσης

Οι νότες βάσης είναι οι νότες μεγαλύτερης διάρκειας.

Ανάλογα και πάλι το είδος μπορεί να διαρκέσουν από 5 έως 10 ώρες και είναι συχνά ξυλώδεις μυρωδιές.Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν και εξελίσσονται αυτές οι τρεις φάσεις είναι πολύ σημαντικός.

Έτσι δημιουργούνται πολύπλοκα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα που μαγνητίζουν την προσοχή μας.

Όσο περισσότερη προσοχή δίνετε στις νότες και στην κάθε φάση, τόσο πιο έμπειροι θα γίνεστε όσον αφορά την επιλογή του σωστού αρώματος που εκφράζει την προσωπικότητά σας.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθετε περισσότερα